Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 7 dec 2015

Houten mechanische Ugears maken modeltreinen weer te gek

Als je zo’n 25 jaar geleden niet over een flinke verzameling modeltreinen beschikte hoorde je er op school niet bij. Pittige tijden waren dat voor ons. Wij mochten namelijk geen modeltreinen van onze ouders. Gelukkig zijn wij ondertussen oud en wijs genoeg om zelf een prachtig spoor aan te leggen. Alleen zijn ze anno twintigvijftien niet zo hip meer. Jammer.

Maar aangezien alles uit de jaren tachtig en negentig weer hip wordt gemaakt is het tijd om de modeltreinen weer terug in ons leven te brengen. Bijvoorbeeld met deze houten mechanische modellen van Ugears beschikken. Die zijn namelijk te gek!

Batterijen en lijm zijn niet nodig

Een aantal ingenieurs hebben hebben uren in de knutselkamer gezeten om een DIY-kit te ontwerpen. Via een laser snijden ze alle onderdelen uit het hout die perfect op elkaar aansluiten. Lijm is dan ook niet nodig. En dankzij het ingenieuze mechanische systeem vol tandwielen en elastiekjes heb je ook geen batterijen nodig om ze aan te drijven. Daarnaast zien de houten modellen er prachtig uit. Een extra reden waarom Ugears de modeltreinen weer hip maakt. Op zekers! Check onderstaande video voor een demo.

Cheap

Een andere goede reden om deze houten modeltreinen in huis te halen (of cadeau te geven) heeft te maken met de prijs. De coolste uit de set, de locomotief kost namelijk 75 euro inclusief verzendkosten. Je collectie wordt uiteraard duurder als je er nieuwe onderdelen bij bestelt. Denk aan het treinstation en de rails. Alle dertien houten modellen, inclusief de traktor, kluis en theater kosten ruim driehonderd euro bij elkaar. En dan krijg je er nog een ‘geheim’ model bij. Hier te koop.

Reageer op artikel:
Houten mechanische Ugears maken modeltreinen weer te gek
Sluiten