Daniel Koster
Daniel Koster 14 aug 2016

Leg je Sudoku maar weg, dit houten puzzelboek is de sh*t

Lezen vinden we heerlijk. Echter kun je meer met boeken dan enkel een verhaal vertellen. Dat laat dit prachtige houten puzzelboek zien. Om het verhaal te kunnen voortzetten moet je namelijk eerst een complexe puzzel oplossen. Enkel dan kun je door naar de volgende pagina. Ben je trouwens een échte lezer en niet zo’n puzzelaar? Dan raadt Elon Musk je deze negen boeken aan.

Een boek en puzzel in één

Bij sommige boeken kun je de bladzijden niet snel genoeg omslaan. Dat wordt met de Codex Silenda een hele opgave. Vooral als je er niet uitkomt. Het verhaal zelf is een kort verhaal over een leerling in de werkplaats van Leonardo Da Vinci. In het verhaal komt ‘ie een soortgelijk boek tegen. Jij bent diegene die ‘m moet helpen door de puzzels in het boek op te lossen zodat ‘ie aan het einde van het boek veilig en wel door kan leven. Aan wat voor puzzels je kunt denken? Kijk zelf maar:

Meer dan een puzzelboek

De Codex Silenda bestaat uit vijf bladzijden. Normaliter betekent dat dat je daar in een uurtje wel doorheen bent. Dat zal in dit geval niet opgaan. De puzzels die je hierboven ziet zien er namelijk flink ingewikkeld uit. Je hersenen zullen aan de bak moeten. Maar dat is niet de enige reden dat wij dit boek gaaf vinden. Het hele apparaat is van hout met behulp van een laser cutter gemaakt. Hierdoor komt het puzzelboek over als een verloren uitdaging die jij moet zien op te lossen. En is-ie natuurlijk ook een prachtige toevoeging aan je persoonlijke boekcollectie!

Ben jij een fan van puzzelen? Dan is dit hét moment om die Sudoku te laten liggen en over te stappen op de Codes Silenda. Het enige probleem is dat het boek zojuist door het enorme succes helemaal is uitverkocht. Het enige dat jij nog kunt doen is een goede zeventig euro overmaken naar de ontwikkelaars. Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt om het boek via een laser cutter zelf te maken. Die kun je dan aan een bedrijf met een laser cutter overhandigen zodat je het boek toch nog in je bezit hebt. Dat zouden wij doen, of nog even wachten totdat de volgende rits boeken beschikbaar is. Dit boek wil de puzzel- en leesfan namelijk niet missen!

Reageer op artikel:
Leg je Sudoku maar weg, dit houten puzzelboek is de sh*t
Sluiten