Ilona Braam
Ilona Braam Home 21 okt 2017

Hebben: deze stijlvolle bluetooth speaker is gemaakt van hout

Speakers komen in allerlei verschillende vormen, maar het algemene beeld blijft toch een cilindrisch of rechthoekig apparaat met en gaasje van stof of metalen rooster erin verwerkt. Room One bedacht dat het ook veel natuurlijker kan en kwam met de Surface speaker. Deze houten speaker is helemaal niet herkenbaar als speaker, maar lijkt op een modern kunstwerk dat je aan de muur kunt ophangen.

Houten plaat is Bluetooth speaker

Als je de Surface speaker ziet, zou je niet denken dat het geluid zou kunnen produceren. Je ziet namelijk alleen een houten plaat, welke ook enigszins op een skateboard lijkt. Hoewel het er niet uitziet alsof er genoeg technische componenten in de plaat zijn verwerkt om daadwerkelijk iets te kunnen doen, is het toch een heuse Bluetooth speaker.

houten speaker Surface

Houten speaker bestaat uit speciaal gefabriceerd hout met transducenten

Het hout van de speaker is door de makers zelf gebouwd om de precisie en kwaliteit van elke speaker te kunnen garanderen. Het is gemaakt van verschillende dunne lagen beukenhout en eikenhout. De gebogen vorm is niet alleen om esthetische redenen gekozen, maar het zou er ook voor zorgen dat het geproduceerde geluid meer gebalanceerd door de kamer wordt verdeeld. Aan de achterkant is de houten speaker uitgerust met transducenten, welke de audio produceren. Vervolgens treedt de hele oppervlakte van het hout op als speaker en resoneert het de frequenties van het geluid.

Surface speaker

Via Bluetooth kun je muziek van je favoriete apps, zoals Youtube en Spotify, naar de Surface sturen. De speaker komt echter ook met een eigen app om muziek van verschillende bronnen te streamen.

Reisje naar Londen

Het speaker kunstwerk is te koop via de officiële website voor 1000 euro. Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende kleuren: Indigo, Rust en Oak. Het lijkt er echter op dat de webwinkel alleen binnen Engeland levert. Misschien is het  een mooi excuus om de Room One winkel in Londen te gaan bezoeken.

Surface Bluetooth speaker

Behalve voor frequenties resoneren, blijkt hout voor veel dingen goed te zijn. Zo kun je er blijkbaar een motorfiets mee bouwen en zien ook oldschool gameconsoles er verrassend goed uit in een houten jasje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Room One

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hebben: deze stijlvolle bluetooth speaker is gemaakt van hout
Sluiten