Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Apple 12 jul 2016

How to: Pokémon Go installeren op je Nederlandse smartphone

De wereld van smartphonegebruikers is dankzij de nieuwste app van Nintendo op zijn kop gezet. Pokémon Go is namelijk een spel dat gamen op je smartphone naar een hoger niveau tilt. Het spel is tof en daarom is het logisch om zo snel mogelijk met Pokémon Go te beginnen. Helaas is de app nog niet in Nederland verschenen. Maar gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Wij weten namelijk precies wat je moet doen. Pokémon Go installeren op je iPhone of Android-toestel terwijl je in Nederland zit is een eitje!

Toffe video, top game, right?! Wij maken nog veel meer te gekke video’s. Abonneer je dan ook hieronder op ons YouTube-kanaal:

De stappen voor Android

[accordion title=”Installeren Android”]

 • Instellingen > Algemeen > Beveiliging
 • Aanzetten ‘Onbekende bronnen’
 • Bezoek de website van Pokémon Go APK
 • Klik op ‘Download APK’

[/accordion]

Pokémon Go installeren op Android

Pokémon Go is nog niet officieel in de Nederlandse Playstore verkrijgbaar. Daarom gaat dit via een derde partij. Ten eerste moet je je instellingen wijzigen zodat je apps van derde partijen kunt downloaden. Dat doe je door naar je ‘Instellingen’ te gaan, ‘Algemeen’ te openen en dan ‘Beveiliging’ te openen. Schakel dan ‘Onbekende bronnen’ in. Let op dat je geen andere (onbetrouwbare) apps installeert. Dit kan voor schade op je smartphone zorgen. Vervolgens ga je naar Pokémon Go APK en klik je op ‘Download APK’. Op je beeldscherm zie je dat de installatie begint. Open het installatie bestand en scrol naar beneden. Klik daarna op ‘Installeren’. Zet je GPS aan en je kunt gelijk van het spel genieten. Have fun!

De stappen voor iOS

[accordion title=”Installeren iOS”]

 • Pak je Mac- of Windows-apparaat erbij en open iTunes
 • Ga naar Apps > App Store > scrol naar beneden en tik op het vlaggetje
 • Kies voor de Verenigde Staten > zoek op Pokémon Go > druk op ‘Get’
 • Kies voor ‘Nieuwe Apple ID aanmaken’ > doorloop alle stappen > kies bij betalingsmiddel voor ‘None’
 • Voer een geldig adres uit de Verenigde Staten in, wij raden van een hotel in
 • Pak je iPhone erbij > Open de App Store > log uit van je huidige ID en log in op je nieuwe ID
 • Zoek nu op ‘Pokémon Go’ > Download de eerste app die je ziet > Enjoy!

[/accordion]

En als je een iPhone gebruikt doe je dit:

Voor iDevice gebruikers is het een ander verhaal. Pak je Windows- of Mac apparaat erbij en open iTunes. Je kunt hier linksboven in plaats van muziek ‘Apps’ selecteren.

Kies vervolgens voor de App Store. Wanneer je helemaal naar beneden scrolt kun je op het Nederlandse vlaggetje tikken. Je kunt dan je land veranderen in de Verenigde Staten (waar Pokémon Go al wel uit is). Nu kun je rechtsbovenin zoeken op ‘Pokémon Go’. De eerste app die je ziet is diegene die je moet hebben. Als je dan op ‘Get’ drukt moet je je Apple ID invullen. Kies hier echter voor ‘Nieuwe Apple ID aanmaken’.

Loop vervolgens de stappen door waarbij je bijvoorbeeld een e-mailadres invult. Bij de betaalmethode kun je voor ‘None’ kiezen. Je hoeft dus geen creditcardgegevens in te voeren. Wel moet je een geldig adres in de Verenigde Staten invoeren. Kies bijvoorbeeld het adres van een hotel. Ook het telefoonnummer van het hotel kun je hierbij invoeren. Handig toch? Kies vervolgens ‘Create Apple ID’ en klaar ben je.

Nou ja, bijna dan. Nu is het tijd voor het installeren van Pokémon Go op je iPhone. Dit is zo gedaan. Open de App Store en scrol bij ‘Uitgelicht’ helemaal naar beneden. Je kunt dan namelijk uitloggen van je huidige Apple ID en inloggen op die van de Verenigde Staten die je net hebt aangemaakt. Je wordt nu automatisch naar de App Store van de Verenigde Staten toegeleid. Zoek nu op ‘Pokémon Go’ en download de applicatie. Eindelijk, je kunt aan de slag. Veel plezier!

Wij konden ons niet inhouden totdat de app ook in Nederland verkrijgbaar is. Omdat jij vast net zo graag als wij het spel wilt spelen, hebben we deze info met je gedeeld. Pokémon Go installeren is gemakkelijker dan je dacht, of niet? Maak je geen zorgen over je gegevens, want deze kun je later via de Cloud aan je originele ID koppelen. Simple as that! Veel plezier, wij gaan nu even een paar Pokémons vangen. Joe!

Reageer op artikel:
How to: Pokémon Go installeren op je Nederlandse smartphone
Sluiten