Ilona Braam
Ilona Braam Tech 24 jan 2019

HP komt met upgrades voor studie chromebooks

Hoewel een chromebook misschien niet voor iedereen de meest geweldige oplossing is, kunnen de dingen voor studenten wel ontzettend handig zijn. Chromebooks zijn doorgaans een stuk lichter dan een normale laptop en kun je daarom een stuk makkelijker met je meenemen. Ook HP heeft een paar chromebooks in het assortiment en dit jaar krijgen in ieder geval de Chromebook x360 11 G2 Education Edition en de Chromebook 11 G7 Education Edition voor studenten een upgrade.

Chromebook x360 11 G2 EE

Als eerste hebben we de HP Chromebook x360 11 G2 EE, die inderdaad wel toe was aan een upgrade. De vorige versie komt uit 2017 en dit jaar doet HP er eindelijk iets aan. Het apparaat heeft net als zijn voorganger een 11,6 inch display, dan je kunt flippen om van het geheel een soort tablet te maken. Uiteraard is het display dan ook een touchscreen en optioneel kun je met de tablet ook een Wacom stylus kopen.

HP Chromebook x360 11 G2 Education Edition

De nieuwe chromebook lijkt ervoor gemaakt te zijn om te exploreren en het ding heeft hiervoor naast de standaard webcam een extra 5 megapixel camera gekregen, die naar achteren wijst om de wereld te kunnen fotograferen. Onder de motorkap vinden we verder nieuwe chipsets, waaronder de Intel Celeron N4000 en N4100. Qua opslagruimte kun je gaan voor 32GB of 64GB en als je er helemaal voor wilt gaan is er maximaal 8GB RAM beschikbaar.

HP Chromebook x360 11 G2 Education Edition

Chromebook 11 G7 EE

De 11 G7 EE is het wat minder krachtige broertje van de x360  11 G2 en is voor als je wat minder heftige dingen met je chromebook wilt gaan doen. Helaas kun je hier het scherm niet flippen om er een tablet van te maken, maar er is wel een model met een 11,6 inch touchscreen. Onder de motorkap vinden we dezelfde Intel Celeron processoren terug als bij de x360 11 G2 en kun je ook weer gaan voor maximaal 8GB RAM en 64GB opslagruimte.

HP Chromebook 11 G7 Education Edition

Prijzen nog onbekend

Helaas heeft HP nog niet bekendgemaakt hoeveel we voor de nieuwe chromebooks zullen moeten neertellen. Ook is er nog geen lanceringsdatum doorgegeven. In eerste instantie zullen de devices direct aan scholen worden verkocht, maar hoogst waarschijnlijk komen er ook consumenten versies. Ook Samsung is bezig geweest met chromebooks en onthulde aan het begin van de maand een door Chromebook geïnspireerde laptop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Reageer op artikel:
HP komt met upgrades voor studie chromebooks
Sluiten