[REVIEW] HP ENVY x360 laptop: multifunctioneel, slick en krachtig

Als je op school zit of studeert, is een goede laptop al snel onmisbaar. Maar welke moet je kopen? Goedkoop is soms duurkoop, maar toch, slechts weinig ouders kunnen de allerbeste laptop voor hun schoolgaande kinderen aanschaffen en ook studenten hebben zelden veel te besteden. In de hoop dat de HP ENVY x360 een goede midrange-optie zou zijn, ging WANT aan de slag met deze laptop.

Voor de duidelijkheid: er zijn goedkopere opties. Veel goedkopere. Zeker voor scholieren zal deze computer buiten het budget liggen. We wilden echter een laptop testen die multifunctioneel is, waar je lekker op kan werken, met een goede batterij, een geweldig scherm, genoeg geheugen, processorkracht en tablet-functie.

HP ENVY x360 laptop
Middenklasser qua prijs maar high-end qua prestaties (Afbeelding: HP)

De HP ENVY x360 is niet alleen voor studeren

Met zo’n wensenlijstje zit je nu eenmaal al snel boven de 1.000 euro. Dus het kost wat, maar dan heb je ook een laptop die veel meer is dan alleen een werkstation voor tekstverwerking en berekeningen. De HP ENVY x360 heeft alles in zich om je beste vriend te worden. Met de Bang & Olufsen-speakers produceert hij een heerlijk geluid, ik gebruikte de laptop geregeld om films en basketbalwedstrijden op te kijken. Dankzij de 360-roteermogelijkheid van het scherm kon ik hem in elke gewenste stand klappen om vanaf de bank, in bed of op de vloer het scherm optimaal te kunnen zien. Op die manier is de laptop een prima mediacenter.

HP ENVY x360 laptop
360-stand om video te kijken (Afbeelding: HP)

Dankzij zijn uitstekende processor kun je ook prima gamen op dit apparaat. Zoals gamers weten, moet een laptop daarvoor meer vermogen onder de motorkap hebben en dat heeft de ENVY x360 zeker. Het is geen game-laptop, maar die hebben ook een ander prijskaartje. En zijn loodzwaar, die neem je niet overal mee naartoe. Dus als je het hebt over multifunctioneel, is dit een veel betere keus. De x360 neem je met gemak overal mee naartoe. En je kan er ook mee gezien worden, het design is mooi, de laptop is slank en oogt toch professioneel. Voor zo’n compleet apparaat willen scholieren vaak nog wel eens wat spaar- en verjaardagsgeld bijleggen. Weet je eindelijk eens wat je voor je verjaardag moet vragen!

Multifunctioneel

Het toetsenbord typt heerlijk, klinkt misschien gek, maar je krijgt gewoon zin om meer te typen om dat lekkere gevoel vast te houden. Ik typ deze review ook op deze laptop, dus ik hoop dat ik niet te lang van stof word, maar mocht dat toch gebeuren, dan is dat de schuld van de HP ENVY x360. Presentaties, excel sheets, documenten bewerken, het gaat allemaal zoals het hoort en de batterij houdt het lang vol. Prima dus als je veel op locatie bent, in collegezalen zit of op je werk. Uiteraard hangt het er sterk vanaf voor welke opties je kiest (wifi aan, geluid voluit, hoge helderheid en gamen of film kijken slurpt veel meer batterij dan wat typen of browsen). Je kunt ook kiezen voor een bijpassend profiel en de computer past zich aan.

HP ENVY x360 laptop
Een krachtige en multifunctionele machine (Afbeelding: HP)

Buiten werken ging ook prima, de machine ging in de zon niet hard blazen, ik hoorde wel wat ventileren, maar dat is logisch. Het scherm bleef goed zichtbaar. Als ik koos voor het Performance-profiel was de machine wel lawaaiig overigens. Ook had ik af en toe ruzie met toetscombinaties, functies en menu’s maar dat komt omdat ik een OS-X-gebruiker ben en dus even moest wennen aan Windows. Als ik toch aan het zaniken ben: ik mis een HDMI-poort, maar daar zijn wel hulpstukken voor. Klein detail. Ook klein detail, aan de plus-kant: er zit een knop waarmee je de webcam (en een voor de microfoon) uit kan zetten, scheelt weer een lelijk schuifje of sticker daar overheen en handig voor Zoomen.

HP ENVY x360 conclusie

Je koopt met de HP ENVY x360 eigenlijk een werkstation, een game-computer, een videospeler en een tablet in een. Krachtig, genoeg opslag, mooi design en handzaam. De grap met deze machine is dat hij in de midrange-prijsklasse zit maar op bijna alle gebieden presteert als een high-end laptop. Ik zou deze absoluut aanraden als beste koop in de categorie onder de 1.000 euro. De nieuwste smartphones waar veel scholieren en studenten mee rondlopen, zijn vaak duurder.

Meer weten over de HP Envy x360? Klik dan hier. Zoek je een goede laptop en is een tabletfunctie geen must? Lees dan hier onze review van de HP Elite Dragonfly.

HP ENVY x360 laptop
Tablet-stand (Afbeelding: HP)
Reageer op artikel:
[REVIEW] HP ENVY x360 laptop: multifunctioneel, slick en krachtig
Sluiten