HP presenteert Sprout, dé all-in-one computer voor grafische ontwerpers

Hebben de computermuis en toetsenbord dan toch hun beste tijd gehad? Wel als het aan Hewlett Packard ligt. Ze denken dat je genoeg hebt aan een grote touchmat (20-inch), beamer en 3D-camera’s. Ze hebben liever dat je de computer middels touch dan met de traditionele muis bedient. Maak dan ook kennis met Sprout, de nieuwe all-in-one computer die vooral voor grafische ontwerpers interessant lijkt.

Met de Sprout heb je een 23-inch touchscreen tot je beschikking waar een projector als een bureaulamp boven hangt. Deze projector is van Intel’s RealSense 3D-camera en een 14.6-megapixel high-res camera voorzien waardoor het mogelijk is om 2D- en 3D-scans te maken. Hierdoor kun je objecten direct naar je beeldscherm brengen en ze bewerken met de stylus. In onderstaande video oogt dit allemaal behoorlijk soepel.

Op de touchmat kan via de projector een toetsenbord worden geprojecteerd zodat je ook kunt typen. Daarnaast heeft HP speciaal voor de Sprout verschillende apps zoals een Piano ontwikkeld die ook middels bewegingen te bedienen zijn. Verder draait de computer op Windows 8.1, beschikt het over 1TB aan opslagruimte, wordt-ie aangedreven door een Intel i7 processor, heb je 8GB aan werkgeheugen tot je beschikking en worden de grafische prestaties door een Nvidia GeForce GT 745A geleverd.

 
Zoals we al benadrukten lijkt het erop dat deze all-in-one computer vooral voor de creatieve industrie interessant is. Vooral omdat Microsoft en Adobe kenbaar hebben gemaakt om meer samen te werken en Photoshop touch-vriendelijk te maken. Vanaf 9 november is de Sprout in de Verenigde Staten voor 1899,99 dollar te koop. Het is nog onduidelijk of de Sprout ook naar de Benelux komt, maar welkom is-ie zeker. Wij zijn dan ook benieuwd of grafische ontwerpers zo’n computer zullen omarmen of dat ze toch trouw aan hun iMac blijven. Check hier de hands-on van The Verge om meer een idee van de Sprout te krijgen.

Reageer op artikel:
HP presenteert Sprout, dé all-in-one computer voor grafische ontwerpers
Sluiten