Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 26 sep 2018

HP Tango: slimme printer verstopt zich in jouw interieur

Printers zijn in de meeste gevallen achterhaalde ondingen. Althans, zo voelt het als consument. Niet alleen lopen ze vaak hopeloos achter op de slimme en verbonden gadget-wereld, maar zien ze er ook meestal niet uit. Tijd voor een game-changer. HP doet een poging met de HP Tango.

HP Tango: slimme printer

Het idee achter de HP Tango is relatief simpel. Deze bijzondere printer combineert het beste van de technologie achter slimme speakers met een strak en modern design. De slimme printer slikt commando’s via de slimme assistenten Alexa, Cortana en Google Assistant. Althans, in Amerika. In Nederland blijft de ondersteuning uit.

Wil je een uitdraai van je agenda hebben? Dan hoef je niet langer op een computer een screenshot te nemen, of een PDFje te downloaden. De HP Tango weet precies wat wat je bedoelt en zorgt dat het juiste document wordt afgedrukt. Althans, dat is wat de fabrikant belooft.

HP tango slimme printer

Een printer waartegen je kunt praten dus. Maar goed, dan moet de printer wel in je directe leefomgeving staan, en wie wil nou zo’n lompe witte bak uit de jaren negentig in zijn woonkamer? Niemand, en dat snapt HP maar al te goed.

De Tango is geen schitterend en opvallend meestwerk, maar dat is juist het punt. De printer oogt niet als een printer. Het design valt weg in vrijwel elk interieur, als een extra dik boek met een beklede cover.

HP tango slimme printer HP tango slimme printer

 

De officiële beelden van HP zijn wel erg gunstig, dus verwacht geen goocheltrucs uit te halen. Toch neemt het niet weg dat dit een flinke stap vooruit is ten opzichte van de lompe printers die je waarschijnlijk gewend bent.

Oh ja, en de Tango maakt korte metten met nog zo’n klassiek probleem: inktcartridges die altijd op zijn. Deze verbonden printer bestelt namelijk geheel automatisch nieuwe cartridges voor je. De HP Tango komt in oktober uit en kost 149 dollar voor het standaardmodel, en 199 dollar voor de Tango X. Dat is de uitvoering met een beklede behuizing, die je overigens ook los kunt aanschaffen.

Reageer op artikel:
HP Tango: slimme printer verstopt zich in jouw interieur
Sluiten