Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 17 sep 2017

Deze elektrische fiets kun je naar hartelust customizen

Veel automakers bieden klanten allerlei opties om een nieuwe auto helemaal te customizen. Zo zijn er vaak verschillende uitrustingsniveaus en kun je meestal ook kiezen tussen verschillende velgen, wielgroottes en kleuren van bepaalde onderdelen. Bij elektrische fietsen zijn de opties meestal wat beperkter en zit je vast aan één of twee modellen. Met de HPC Revolution X is het echter helemaal anders. Het lijkt er zelfs op alsof je bijna alle onderdelen van de elektrische fiets zelf kunt uitzoeken.

Als Chanel een elektrische fiets zou maken..

De HPC Revolution X is een chic uitziende elektrische fiets van het bedrijf Hi-Power Cycles. Hoewel één van de opties is dat je zelf de kleur kunt bepalen, is voor de promotiefoto’s gekozen voor een model in zwart/wit. Dit zorgt bijna voor een Chanel achtig uiterlijk, maar dan in een wat ruigere smaak.

HPC Revolution X

Extra stevig en corrosie bestendig aluminium frame

Het frame is één van de vaste dingen aan de fiets, waarvan je alleen de kleur kunt veranderen. Om lekker lang mee te gaan is het gemaakt van 6061-T6 aluminum, wat een allooi is van grotendeels magnesium en siliconen. Voor de rest lijk je als koper vrij te zijn om alle andere onderdelen uit te wisselen.

HPC Revolution X 2017

Allerlei customize mogelijkheden

Standaard komt de fiets met een 5000 watt aan power, maar je kunt ook voor 600 watt kiezen. Wat de motor verder betreft is er een S Motor, welke goed is voor hoge snelheden en een goede koppel. De T Motor levert echter de beste koppel en heeft een betere acceleratie. Aan de andere kant is deze weer langzamer dan de S Motor. Verder heb je opties voor het kiezen van de batterij, oplader, het veringsysteem en de belichting. Voor de duurste batterij optie betaal je ruim 2000 euro meer, maar dan heb je wel een rijbereik van 160 km. En dat is ver genoeg, want zo lang wil je ook alweer niet op een fiets zitten. Elektrisch of niet.

HPC Revolution X

Eerst naar Engeland afreizen

Standaard ben je voor de HPC Revolution X ruim 9.600 euro kwijt. Maar hoe meer pimp opties je toevoegt, hoe duurder hij wordt. Het duurste dat de fiets kan worden is rond de 15.000 euro. Hoewel Hi-Power Cycles wereldwijd steeds meer dealers heeft, is er helaas nog niet één in Nederland. Om de fiets te bemachtigen is je meest dichtstbijzijnde optie in Engeland. Daar moeten de Top Gear mannen de fiets zijn tegengekomen en bedacht hebben dat ze hem best konden vergelijken met de Alfa Romeo.

Waar de HPC Revolution X gaat voor een modern uiterlijk, gaat de Vintage Electric Scrambler voor het tegenovergestelde. Deze elektrische fiets straalt vintage uit en past perfect bij de nieuwe nostalgische trend om de dingen van vroeger weer terug te halen en te combineren met moderne technologieën.

Hi-Power Cycles

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets kun je naar hartelust customizen
Sluiten