Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 aug 2021

HS80 RGB Wireless Corsair: Top-headset voor PlayStation 5 en pc

Ik ben van mening dat je voor de beste game-ervaring het beste een goede headset kan gebruiken. Enerzijds omdat anderen dan geen last hebben van het geknal dat je produceert, maar anderzijds omdat je in schietgames met een headset vaak beter kan horen waar vijanden zich bevinden. En bij een groot avonturengame zorgt een headset er voor dat je meer in de game komt te zitten. Met de HS80 RGB Wireless komt Corsair met een nieuwe draadloze headset.

De HS80 RGB Wireless headset van Corsair is geschikt om te gebruiken met de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Op die manier kun je hem dus makkelijk met verschillende apparaten gebruiken en kun je dus twee vliegen in één klap slaan. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

HS80 RGB Wireless Review

Zeer makkelijk in gebruik

Ik heb de HS80 RGB Wireless voornamelijk gebruikt in combinatie met mijn PlayStation 5, omdat ik daar wat games op moest testen. En het is dan altijd wel even de vraag of dat allemaal lekker gaat. Maar gelukkig was het echt een fluitje van een cent. In de settings moet je even aanpassen dat je de audio via een USB-headset wil laten lopen. Vervolgens zet je de headset aan en plug je de USB-stick aan de voorkant erin en je bent klaar om de headset te gebruiken. Zo makkelijk is het en kun je gelijk er mee aan de slag.

Je hebt hem zo aangesloten (Afbeelding: Corsair)

Draadloos gemak

En daarbij heb je dus het grote voordeel van draadloos gemak. Geen gedoe met een kabel naar een controller toe, maar gewoon helemaal vrij zijn. Je kunt de controller dus neerleggen en met de headset op even iets drinken pakken. En als je dan met vrienden speelt, dan kun je gewoon blijven chatten. Het is iets dat eigenlijk voor elke echt draadloze headset geldt, maar toch blijft het een vorm van luxe die je in huis haalt met de HS80 RGB Wireless. Bovendien gaat hij met zo’n twintig uur batterij lang genoeg mee.

Zonder draad dus (Afbeelding: Corsair)

Uitstekend geluid

Goed, het is dus een headset die van verschillende gemakken is voorzien. Maar uiteindelijk wil je tijdens het gamen een goede ervaring. En op dat gebied valt HS80 RGB Wireless alles behalve tegen. Het geluid is echt heel erg rijk en je hoort heel erg goed waar vijanden zich bevinden. Als we kijken naar de techniek, dan komt het geluid via een 24 bit/48kHz audio resolutie binnen. Dat zorgt gewoon voor prachtig geluid. Maar mocht je er alles uit willen halen, dan kun je de headset met een USB-kabel aansluiten. Dan krijg je namelijk een 24 bit/96kHz audio resolutie binnen. Dus als je echt een audioliefhebber bent, dan is die mogelijkheid er. Voornamelijk op de pc is dat een mooie bijkomstigheid, omdat je dan vaak toch dicht op je scherm zit.

HS80 RGB Wireless
Elk detail komt binnen (Afbeelding: Corsair)

Dolby Atmos wanneer je op de pc gamet

En mocht je op de pc gebruik willen maken van de HS80 RGB Wireless, dan heb je nog een voordeel. Op dat platform maakt de headset namelijk gebruik van Dolby Atmos Spatial Audio. Op die manier hoor je nog beter het geluid binnenkomen en waar het in de game vandaan komt. Dat zorgt ervoor dat de beleving nog rijker wordt dan daarvoor.

Voordeel dus op de pc (Afbeelding: Corsair)

Zit zeer comfortabel

Tot slot helpt het ook wel dat de HS80 RGB Wireless op lange termijn comfortabel op je hoofd zit. De hoofdband is zacht en de oordoppen zijn van een mooi materiaal, die bovendien de warmte van je oren redelijk goed weten af te voeren. Op die manier is het product echt geschikt om vele uren achter elkaar te gebruiken en los te gaan met je favoriete game op de PlayStation 5 of pc.

HS80 RGB Wireless Corsair
HS80 RGB Wireless (Afbeelding: Corsair)

De HS80 RGB Wireless is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HS80 RGB Wireless Corsair: Top-headset voor PlayStation 5 en pc
Sluiten