Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 dec 2018

HTC in 2019 terug met nieuwe smartphone line-up?

Voordat smartphones de telefoonmarkt overnamen, waren merken als Nokia en Blackberry bijzonder groot. Hetzelfde geldt voor het Taiwanese HTC, welke ook in de huidige markt nog een gooi heeft gedaan naar succes. Echter hoeven we niemand meer te vertellen dat dit niet bepaald gelukt is. Maar 2019 moet dan toch het jaar worden van de grote comeback voor HTC, de producent gaat begin volgend jaar een nieuw toestel lanceren. 

HTC terug met nieuwe smartphone?

HTC’s problemen op de smartphonemarkt zijn eigenlijk best triest, zelfs als je geen fan bent van het merk. In het begin van de smartphone periode was het merk een echte pionier, maar bleef het uiteindelijk achter met lege handen. Ondanks het feit dat de producent goede toestellen verkocht, wisten deze gewoon niet lekker te verkopen. Iets wat we ook zagen gebeuren met merken als LG. Maar waar deze producenten nog andere producten hadden om op terug te vallen, was dat bij HTC niet het geval. Op de redelijk lopende VIVE VR line-up na dan. Maar in 2019 komt het weer helemaal terug. Als het aan de producent zelf ligt dan.

Met de U12+ deed HTC nog een gooi op de smartphonemarkt. Iets wat, net als haar voorgaande toestellen, niet heel lekker uit wist te pakken. Het toestel zelf was verre van slecht, maar de verkoopcijfers waren er helaas niet naar. Toch heeft het bedrijf zelf nog veel vertrouwen in het toestel en komt het in 2019 met een nieuwe U12 line-up. Kortom: het gaat die line-up uitbreiden, waardoor een U13 toestel voorlopig is uitgesloten.

HTC terug op de smartphonemarkt

CEO Derren Chen laat weten dat HTC zich ook gaat richten op de mid-range markt. Iets wat het met haar onlangs gelanceerde HTC Desire 12s al deed en waar het bedrijf de komende twee tot drie maanden het nog mee kan doen. Iets wat mede door de Exodus 1 verkoop, die bijzonder hard gaat in Azië, nog te overzien is.

Gaat het lukken?

De grote vraag is natuurlijk: gaat het HTC lukken om te overleven in 2019. Het bedrijf wil zonder enige twijfel zichzelf weer op de kaart zetten met nieuwe toestellen, maar tot nu toe is het nieuws niet heel veelbelovend. Nogmaals: toestellen als de U12+ waren alles behalve slecht, maar het grote publiek liet het links liggen. HTC moet volgend jaar, met een uitgebreide versie van die line-up, toch echt gaan verrassen. Wil het mee blijven doen met de grote jongens, dan moet het toch echt met iets spectaculairs gaan komen.

HTC terug op de smartphonemarkt

Merken als Samsung en OnePlus werken volgend jaar met 5G en de eerste 12GB RAM smartphones liggen ook al op de markt in januari. Het wordt een lastige klus voor HTC en we zijn heel benieuwd hoe het bedrijf het spelletje volgend jaar gaat spelen.

Reageer op artikel:
HTC in 2019 terug met nieuwe smartphone line-up?
Sluiten