Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 jan 2019

HTC: eerste 5G toestel vanaf tweede helft 2019 pas verwacht

Tijdens CES 2019 hebben we een hoop innovatieve ontwikkelingen gezien. Of het nu gaat om Noise-Cancelling voor je auto, een 98-inch smartTV of een opvouwbare smartphone: we weten wat we kunnen verwachten. Maar wat we nog niet wisten was de releasedatum van het 5G toestel van HTC. De producent heeft al lang en breed laten weten dat hij eraan zit te komen, maar wanneer we hem kunnen verwachten blijft in het midden. Althans, hier moeten we het woord bleef van maken. HTC maakt nu bekend dat het 5G toestel pas in de tweede helft van 2019 komt. 

HTC 5G vanaf tweede helft 2019 beschikbaar

Nadat HTC op de smartphonemarkt weinig hoge ogen heeft weten te gooien, komt het in 2019 volledig terug. Althans, dat is wat het bedrijf zelf naar buiten brengt. Eerder zagen we al een aankondiging van een nieuw vlaggenschip toestel, in de vorm van een nieuwe U12 serie, en kregen we lucht van een mogelijk 5G variant. In het geval van dat laatste toestel, heeft HTC tijdens CES 2019 wat meer informatie gegeven. De producent komt in het tweede deel van 2019 met haar 5G smartphone.

In een verslag van Digitimes komt naar buiten dat niemand echt zeker is hoe HTC zichzelf terugspeelt op de markt. Met de vernieuwde U12 line-up zal HTC haar verkoopcijfers naar een hoger niveau tillen, maar een verschil zal deze naar verwachting niet maken. Het 5G toestel daarentegen zal wel voor flink wat roering kunnen zorgen, maar daar wacht de producent dus nog even mee. Dit heeft alles te maken met het feit dat 5G nog volop in de kinderschoenen staat, waar het dit jaar overigens ook niet uit gaat komen. Volgens de producent is er weinig haast op dat gebied, en wat ons betreft het het daar gelijk in.

HTC terug op de smartphonemarkt

HTC staat in 2019 overigens niet stil. De producent komt met nieuwe AR/VR ontwikkelingen, een nieuwe smartphone line-up en introduceert haar 5G smart hub. Wanneer we het 5G toestel voor het eerst te zien krijgen, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
HTC: eerste 5G toestel vanaf tweede helft 2019 pas verwacht
Sluiten