Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 dec 2018

HTC Desire 12s onthuld: geen comeback-materiaal?

Oh HTC toch. De fabrikant was ooit een grote speler op de smartphonemarkt, maar kampt al jaren met teruglopende verkoopcijfers. Het einde leek al helemaal in zicht toen Google een groot deel van de mobiele divisie (en patenten) van de Taiwanese fabrikant overnam.

HTC Desire 12s gelanceerd

Het grootste talent van HTC werkt nu dus aan Google’s Pixels. Toch hoopt HTC het ook op eigen houtje nog ver te schoppen. Daarvoor vestigt het merk zijn hoop vooral op 5G en blockchain-technologie. Sterker nog, HTC zette onlangs een lovenswaardige zet door als (een van de) eerste een blockchain-telefoon uit te brengen.

Gaat dat de financiële problemen van HTC oplossen? Dat valt te betwijfelen, maar het is in ieder geval een moedige poging. We kunnen helaas niet hetzelfde zeggen van de Desire 12s. Dat is een vrij generiek budgetmodel dat het merk zojuist in Taiwan heeft onthuld.

HTC DESIRE 12s

Wij moesten ook even nadenken, maar het is de eerste keer in maanden dat HTC een nieuwe mainstream Android smartphone uitbrengt. De Desire 12 en Desire 12+ kun je hier in Nederland ook krijgen, dus de kans is groot dat de HTC Desire 12s ook naar Nederland komt.

Het toestel heeft een 5.7-inch scherm, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Er komt ook een variant met 4GB aan opslaggeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Onder de motorkap zit verder de Snapdragon 435, een chip die voldoet maar geen hoge ogen gooit.

HTC DESIRE 12s HTC DESIRE 12s

Onopvallende middenmoot

De tegenvaller zit ‘m vooral in het schermpaneel. Eind 2018 met een schermresolutie van 1440 x 720 aankomen is toch teleurstellend. Met het prijskaartje van ongeveer 200 euro is het echter weer een trade-off die je misschien bereid bent om te maken.

Al met al is het echter een onopvallende smartphone die op zal gaan in een zee van veel spannendere smartphones. Met modernere designs en vooruitstrevendere features. Maar goed, laten we nog even naar de rest van de specs kijken.

De HTC Desire 12s heeft verder een vingerafdrukscanner aan de achterkant, een 13MP camera aan zowel de voor- als achterkant en ten slotte een 3075 mAh batterij. Prima, maar dit is geen comeback-materiaal. Hopelijk horen we binnenkort meer over een Nederlandse release.

Reageer op artikel:
HTC Desire 12s onthuld: geen comeback-materiaal?
Sluiten