Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 okt 2018

HTC Exodus 1 gelanceerd: blockchain smartphone voor Bitcoin en altcoins

HTC heeft een aantal zeer moeizame jaren achter de rug. De meeste nieuwe flagships van het Taiwanese bedrijf flopten, en Google nam eind vorig jaar het meeste talent en patenten over. Kan de mobiele divisie die overblijft nog indruk maken? Maak kennis met de HTC Exodus 1, de eerste echte blockchain smartphone.

HTC Exodus 1: blockchain smartphone

Ja, dat lees je goed: HTC heeft eindelijk zijn blockchain smartphone gelanceerd. De fabrikant wil vooraan staan als deze ‘technologische revolutie’ echt van de grond komt. Want dat is waar veel analisten het met elkaar over eens zijn: de cryptomarkt staat nog in zijn kinderschoenen.

De fabrikant streeft met zijn toestel naar gedecentraliseerde applicaties en veiligheid. Maar hoe pakt dat in de praktijk uit? Technisch gezien is de Exodus 1 niet echt de eerste blockchain smartphone. We maakten eerder dit jaar al kennis met de Sirin Labs’ Finney.

Maar goed, terug naar HTC. De Exodus 1 wordt op de markt gezet als een early access toestel. Als je met Bitcoin of Ethereum betaalt, dan kun je er al in december mee aan de slag. Dan krijg je een Android smartphone die in de toekomst nog veel nuttiger gaat worden.

HTC exodus 1 blockchain Bitcoin smartphone

De API’s van de HTC Exodus 1 worden namelijk open gesteld voor ontwikkelaars en blockchain-experts. Zij kunnen dan vervolgens applicaties en andere toepassingen voor het platform ontwikkelen.

Je kunt het toestel ook gebruiken als een fysieke wallet voor je cryptocurrencies. Alle keys of tokens worden opgeslagen in een losse sectie op het toestel, onzichtbaar voor Android. Oftewel, Google’s besturingssysteem vormt geen gevaar voor jouw Bitcoin of andere munten.

Ontwikkelaars krijgen toegang tot de Zion API, waarmee transacties gesigned kunnen worden. Betrouwbare partners krijgen toegang tot een wallet SDK, die wallets kunnen ontwikkelen voor het nieuwe ecosysteem van HTC.

Al met al is het een fascinerend project, dat valt of staat met de steun van ontwikkelaars. Als het van de grond komt, dan heeft HTC goud te pakken. Als de cryptomarkt geen interesse toont, dan heeft de Taiwanese fabrikant opnieuw een prijzige flop te pakken.

HTC exodus 1 blockchain Bitcoin smartphone

Je zou bijna vergeten dat het ook nog een smartphone is. HTC heeft nog niet alle specificaties bekend gemaakt, maar wat al bekend is, ziet er goed uit. De Exodus 1 heeft een 6-inch QHD+ scherm. Onder de motorkap zit de Snapdragon 845.

Dat is de chip die ook in de Galaxy S9 en de OnePlus 6T zit. Verder kun je rekenen op 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Aan de achterkant zit ook nog eens een dubbele 16MP camera, selfies kun je nemen met een dubbele 8MP camera.

HTC exodus 1 blockchain Bitcoin smartphone

Android Oreo en een 3500 mAh batterij maken het pakketje af.

Prijzen en beschikbaarheid

De HTC Exodus 1 gaat 0.15 BTC kosten, wat op het moment van schrijven op 960 dollar neer komt. Je kunt met het toestel aan de slag door je hier in te schrijven. De eerste exemplaren worden al in december verscheept, dus zorg dat je er snel bij bent!

?Check dit ook: ‘Bitcoin ontploffing is slechts een kwestie van tijd’ ?

Reageer op artikel:
HTC Exodus 1 gelanceerd: blockchain smartphone voor Bitcoin en altcoins
Sluiten