Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 mei 2018

HTC Exodus: Blockchain smartphone voor Bitcoin en andere crypto’s

Een hoop bedrijven proberen mee te liften op de Bitcoin en Blockchain-hype. Soms met prachtige uitvindingen, maar er zit ook een hoop geforceerde innovatie tussen. Blockchain is niet altijd de beste oplossing voor een probleem, zoals we hier uitleggen. HTC denkt daar in het geval van smartphones echter anders over. Maak kennis met de HTC Exodus.

HTC Exodus: Blockchain smartphone

Ja, dat las je goed, HTC. De Taiwanese fabrikant die al enkele jaren tegenslag na tegenslag moet incasseren op de smartphonemarkt. Google nam onlangs al een groot deel van HTC’s mobiele divisie over. Insiders wijzen er nu echter op dat het bedrijf een ambitieus Plan B heeft: een blockchain-smartphone. HTC heeft die plannen nu officieel bevestigd.

Dat is geen primeur. Een startup genaamd Sirin Labs kondigde een aantal maanden gelezen al zijn Blockchain smartphone aan, de Finney. Het toestel komt later dit jaar uit en gaat 999 dollar kosten. Gebruikers die met Sirin’s eigen cryptocurrency betalen, krijgen gelukkig 10 procent korting.

HTC Blockchain smartphone Bitcoin

Maar goed, terug naar HTC. Naar verluidt werkt de fabrikant aan een smartphone genaamd de HTC Exodus. Het toestel is dus gebaseerd op de Blockchain, een netwerk-technologie die voor Bitcoin is ontwikkeld. Wat de Blockchain nou eigenlijk precies is en hoe het werkt, leggen we je hier uit.

De smartphone van HTC biedt gebruikers de kans om zonder extra kosten met elkaar cryptocurrency te verhandelen. Het is dus een gedecentraliseerd systeem, een soort hardware-wallet en smartphone in een. Het gaat om een zogenaamde cold storage wallet. Daarin kunnen munten offline worden opgeslagen.

Veilig Bitcoin handelen

Dat moet er in theorie voor zorgen dat jouw cryptocurrencies veiliger zijn. Je bent immers minder afhankelijk van een derde partij. HTC vestigt alle hoop voor zijn Blockchain-plannen op Phil Chen. Dat is de bedenker van de HTC Vive, een virtual reality headset. En een van de weinige recente succesnummers van het Taiwanese bedrijf.

Wordt dit de laatste (innovatieve) stuiptrekking van HTC, of wordt dit juist de redding van het bedrijf?

“We kijken er naar uit om met Exodus onderliggende protocollen zoals Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity en meer te ondersteunen. We willen uiteindelijk het hele blockchain ecosysteem ondersteunen, en in de komende maanden gaan we nog veel meer toffe samenwerkingen aankondigen,” aldus Phil Chen, HTC.

Overigens kun je op de meeste smartphones al Bitcoin en andere crypto’s verhandelen middels wallets. De Play Store en App Store staan immers vol met crypto-apps. HTC hoopt zich te onderscheiden met een hyper-gespecialiseerde smartphone die zowel qua hardware als qua software volop op Blockchain inzet.

Uiteindelijk zal HTC niet de enige zijn met een dergelijk project, en de doorsnee consument zal niet snel met de Exodus rondlopen. Het is helaas nog niet bekend wanneer de HTC Exodus uit gaat komen. Wordt dit de laatste (innovatieve) stuiptrekking van HTC, of wordt dit juist de redding van het bedrijf? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om er achter te komen.

?Lees ook: The Flippening: ‘Bitcoin wordt snel ingehaald door deze cryptocurrency’

Reageer op artikel:
HTC Exodus: Blockchain smartphone voor Bitcoin en andere crypto’s
Sluiten