HTC kondigt goedkope blockchaintelefoon aan: Exodus 1S

Smartphonefabrikant HTC heeft een goedkopere blockchaintelefoon aangekondigd, genaamd de HTC Exodus 1S. De telefoon is nu te bestellen in Europa voor een prijs van 219 euro. Het toestel heeft minder goede specificaties dan zijn voorganger.

Zo beschikt de HTC Exodus 1S over een Qualcomm Snapdragon 435, een inmiddels drie jaar oude processor met acht kernen die minimaal geklokt zijn op 1,4 GHz. De budgettelefoon beschikt over een nieuwe cryptocurrencyfunctie waarmee een volledige bitcoin node gedraaid kan worden, wat uniek is voor een smartphone. Dat wilde HTC al doen sinds de aankondiging van de eerste Exodus. In een gesprek met Forbes laat HTC’s Phil Chen weten dat het toestel dus in staat is bitcoin door te geven en te bevestigen en transacties te valideren. Dit zou moeten leiden tot meer privacy voor gebruikers.

HTC Exodus 1S HTC

HTC Exodus 1S heeft wel z’n beperkingen

Omdat de HTC Exodus 1S een volledige bitcoin node kan hebben, heeft de telefoon wel z’n beperkingen. Zo raadt HTC aan dat je de telefoon aan je wifinetwerk koppelt en constant de oplader gebruikt wanneer de node gedraaid wordt. Ook doe je er goed aan te investeren in een micro-sd-kaart van minimaal 400 GB wanneer je wil dat de Exodus 1S een volledig kopie van de bitcoin ledger kan dragen. Bovendien kun je geen bitcoins minen met de telefoon.

Verder is de HTC Exodus 1S een budgettelefoon met specs die je kunt verwachten. Het scherm is 5,7-inch groot en heeft een full hd-resolutie. Onder de motorkap zit 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. Achterop zit een camera met een enkele lens van dertien megapixel. Daarnaast kun je de telefoon opladen met een micro-usb-aansluiting en is er een koptelefoonaansluiting aanwezig. Je kunt de telefoon bestellen via de website van HTC voor 219 euro. Uiteraard accepteert de Taiwanese smartphonemaker betalingen in bitcoin, ethereum, litecoin, Binance coin en bitcoin cash.

HTC

Reageer op artikel:
HTC kondigt goedkope blockchaintelefoon aan: Exodus 1S
Sluiten