Barry Kraakman
Barry Kraakman 11 aug 2015

Vandaag: HTC One M9+ uit Nederlandse winkels, Spotify beperkt gratis aanbod en minder interesse in Twitter

De dinsdag is alweer ten einde. Uiteraard heeft de tech-wereld vandaag niet stilgezeten en is er genoeg nieuwswaardig gebeurd. Lees snel verder om op de hoogte te zijn van al het belangrijks dat zich vandaag in de technologische wereld heeft afgespeeld.

HTC haalt One M9+ uit Nederlandse winkels

HTC heeft in ieder geval aan the PhoneHouse gevraagd alle modellen van de HTC One M9+ uit de verkoop te halen. Meer dan dat weet de verkoopketen niet. Over een paar dagen maakt het tech-bedrijf bekend of het een tijdelijke of permanente actie is, en wat de achterliggende reden is. Hier lees je meer over deze opvallende move.

KPN en Ziggo adviseren WiFi-wachtwoord te veranderen

Zowel KPN en Ziggo adviseren hun klanten om het standaard WiFi-wachtwoord van de router te veranderen. Een paar dagen geleden werd bekend dat routers van beide providers makkelijk te hacken zijn dankzij de standaard wachtwoorden die te makkelijk zijn. Lees ‘t hier.

Travel-mode in Snapchat bespaart mobiele data

Een update van Snapchat heeft een speciale ‘travel-mode’ toegevoegd. Bij het aanzetten download de applicatie snaps van anderen niet automatisch over de mobiele datanetwerken, wat vooral in het buitenland erg handig kan zijn. Lees hier meer over deze welkome toevoeging.

OnePlus Two in Amerika en Canada vertraagd

Klanten van de OnePlus Two in Amerika en Canada moeten drie weken langer op hun nieuwe toestel wachten dan in eerste instantie was gepland. Het bedrijf maakte bekend dat er een kleine vertraging in het leveren van de toestellen zit. Lees ‘t hier.

Twitter minder populair onder Nederlandse jongeren

Twitter blijkt een stuk minder populair te zijn onder Nederlandse jongeren dan twee jaar geleden. Waar in 2013 tachtig procent van de jongeren tussen de twaalf en achttien de feed dagelijks checkte, is dat percentage nu nog maar 46 procent. Ook heeft lang niet iedereen de applicatie meer op de smartphone staan. Lees hier meer over het onderzoek.

TV opnemen met Xbox One alleen in VS, Canada en VK

Microsoft maakte bekend dat de functie waarbij de Xbox One TV-shows kan opnemen in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komen. In een later stadium wordt de functie naar andere landen uitgebreid. Meer informatie lees je hier.

Spotify gaat gratis aanbod beperken

Meerdere bronnen verklaren dat Spotify het gratis aanbod voor luisteraars gaat beperken. Waarschijnlijk is de druk van de muziekindustrie zo groot dat de streamingdienst haar service voor gratis klanten moet gaan beperken. Hiermee wordt het nemen van een betaald account aangespoord. Lees hier meer over dit nieuws.

Internet of Things-versie van Windows 10 gratis te downloaden

Microsoft heeft vandaag een gratis versie van Windows 10 vrijgegeven die bedoeld is voor mini-computers als de Raspberry Pi 2. De uitgeklede versie is bedoeld voor apparaten met én zonder scherm. Lees meer.

Galaxy S6 Edge+ per ongeluk bevestigd

Een Franse website heeft de Galaxy S6 Edge+ met een pre-order actie per ongeluk bevestigd. Het lijkt er op dat het model vanaf 21 augustus te bestellen is en vanaf 4 september in de winkel zal liggen. Ook gaan er geruchten dat de gebogen randen op de Edge+ meer functies krijgen dan op de Edge het geval is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: HTC One M9+ uit Nederlandse winkels, Spotify beperkt gratis aanbod en minder interesse in Twitter
Sluiten