HTC One Max officieel aangekondigd en ja deze gigantische phone beschikt over een vingerafdrukscanner

Dat-ie eraan zat te komen was al duidelijk en vandaag was het dan eindelijk zo ver. De HTC One Max is officieel in de wereld gebracht. Dit is de derde HTC One-variant na de normale (4,7-inch) en de HTC One Mini (4,3-inch). De One Max heeft een scherm van 5,9-inch (1920 x 1080 pixels) én een vingerafdrukscanner. Na Apple is HTC dus de tweede fabrikant die deze techniek toepast. In de iPhone 5S vinden we ‘m alleen aan de voorkant. HTC heeft ervoor gekozen om de vingerafdrukscanner aan de achterkant onder de camera te plaatsen. Hiermee kun je de phone ontgrendelen en bijvoorbeeld apps openen.

Ondanks dat de One Max groter is, zijn veel features vergelijkbaar met zijn kleinere broer. Er zit dezelfde quad-core Snapdragon 600 processor in verwerkt, dezelfde 4-megapixel UltraPixel-camera alleen dan zonder optische beeldstabilisatie, BoomSound en is het design nagenoeg hetzelfde gebleven. HTC heeft voor dit toestel de powerknop aan de zijkant geplaatst en niet aan de bovenkant. Verder beschikt-ie over 2GB aan werkgeheugen, een 3300mAh batterij en 16GB of 32GB aan opslagruimte. De opslagruimte kan worden uitgebreid met een micro SD-kaart.

 
De HTC One Max is voorzien van Android 4.3 waarover HTC’s Android-laag Sense 5.5 is geplaatst. Je hebt dus ook de beschikking over Blinkfeed. De One Max is voorzien van Blinkfeed’s nieuwste versie waarmee het mogelijk is om je eigen RSS-feeds erin te zetten en zijn de social feeds uitgebreid met Instagram, Tumblr and Google+.

Het toestel zal vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 749 euro. Zou jij ‘m aanschaffen in plaats van de HTC One of One Mini? The Verge mocht ‘m in ieder geval al uitproberen dus check hieronder hun hands-on video.

Reageer op artikel:
HTC One Max officieel aangekondigd en ja deze gigantische phone beschikt over een vingerafdrukscanner
Sluiten