Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 29 sep 2020

HTC bezig met opvouwbare smartphone: een beetje ongemakkelijk

Ondanks het feit dat opvouwbare smartphones ontzettend duur zijn, lijkt smartphonefabrikant HTC er toch aan één te werken. De markt voor dergelijke smartphones is klein, maar is er wel. Want anders hadden we ze allang niet meer voorbij zien komen. Wat heeft de Taiwanese fabrikant mogelijk in petto?

Samsung en Huawei hebben inmiddels al eigen opvouwbare smartphones uitgebracht (dat deed het Zuid-Koreaanse bedrijf onlangs nog met de Galaxy Z Fold 2) en nu lijkt het erop dat HTC zich ook klaarmaakt voor die markt. De opvouwbare smartphone bestaat nu alleen nog op papier en werd in augustus opgenomen in de database van de WIPO (World Intellectual Property Office), zo ontdekte Let’s Go Digital. Op de onderstaande afbeelding kun je zien wat de fabrikant precies voor ogen heeft. Vooralsnog lijkt dit een ruw concept te zijn en moet het één en ander wel nog gestroomlijnd worden.

HTC opvouwbare smartphone
Schets van opvouwbare HTC-smartphone (Afbeelding: Let's Go Digital)

Ruw concept opvouwbare HTC-smartphone

Eén van de meest opvallende aspecten van de bovenstaande schets (en de bijbehorende afbeelding die Let’s Go Digital op basis van de schets gemaakt heeft), is ongetwijfeld het scharnier aan de zijkant. Het scharnier puilt namelijk een beetje uit. Dit zorgt mogelijk voor wat extra stevigheid, maar het is allerminst prettig om naar te kijken. Een ander vreemd aspect is het feit dat het toestel naar buiten vouwt. En dat betekent dat het scherm dus in feite altijd aan de buitenkant zit.

We hoeven je niet te vertellen dat dit voor schade aan het scherm kan zorgen. Echter, aangezien de HTC-smartphone geen tweede display heeft voor aan de buitenkant, kun je op deze manier toch zien wanneer er een berichtje binnengekomen is, bijvoorbeeld. Dat is allemaal theoretisch natuurlijk, aangezien de fabrikant hier zelf nog niets over naar buiten gebracht heeft. Het is even afwachten of HTC dit product ook daadwerkelijk uitbrengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
HTC bezig met opvouwbare smartphone: een beetje ongemakkelijk
Sluiten