HTC presenteert: de selfiesmartphone Desire EYE en de actiecamera RE

Gisterenavond was HTC weer eens aan de beurt om in New York een aantal bijzondere producten te presenteren. Bijzonder ja, maar onverwachts nee. Dankzij alle gelekte informatie wisten we dat HTC met een zogenoemde selfiesmartphone zou komen en dat ze de concurrentie met GoPro willen aangaan door een actiecamera in de vorm van een periscoop te ontwikkelen. En dat klopte. Sinds gisteren zijn we de smartphone HTC Desire EYE en de compacte camera RE rijker. Wij lichten ze graag aan je toe.

RE

Alhoewel we HTC niet specifiek het woord ‘actiecamera’ horen zeggen, lijkt het daar wel degelijk op. Het is een kleine camera (96,7mm x26,5mm en een gewicht van 65,5 gram) die je overal mee naartoe kunt nemen. De camera beschikt over een 16MP CMOS-sensor waarmee je Full HD-video’s (1080p) kunt filmen. Dankzij het cilindrisch design moet-ie volgens HTC perfect in de hand passen en activeert-ie direct als je ‘m oppakt. Dit komt door de zogenoemde ingebouwde ‘grip sensor’. HTC heeft de RE van een 146-graden groothoeklens voorzien en kun je er ook slow-motion beelden en een timelapse mee maken. Fotograferen kan uiteraard ook. Dit doe je door de sluiterknop één keer aan te raken. Druk je deze knop langer in dan schakel je de videofunctie in.

De RE is waterdicht en werkt nauw samen met de speciale Android- en iOS-app. Hiermee kun je live de actie op je phone bekijken en ‘m op afstand bedienen. Ook kun je met de app je geschoten beelden checken. Daarnaast is HTC druk bezig om een livestreamfunctie naar YouTube te implementeren. De batterij heeft een capaciteit van 820mAh waarmee je volgens HTC een uur en veertig minuten Full HD kunt filmen. Verder zijn er accessoires zoals de ‘clip-on’ beschikbaar waarmee je de RE aan je kleding of tas kunt vastmaken. Een klem voor op je fiets is er ook zodat je van die mooie timelapse-video’s door de stad kunt maken.

 
HTC benadrukt tijdens de presentatie dat ze niet de intentie hebben om te concurreren met de camera’s die vooral in het sportsegment actief zijn. “Omdat we denken dat niet veel mensen met een GoPro op hun hoofd in het openbaar willen rondlopen zien we een gigantische kans voor een nieuw soort apparaat,” aldus HTC America President Jason Mackenzie. Dus kort gezegd, wij willen wel met een periscoop-achtige camera op ons hoofd, of aan onze kleding, rondlopen? Nee dank je HTC. Vanaf begin 2015 is de RE in de Benelux voor een bedrag van 225 euro te koop.

HTC Desire EYE

Om voort te borduren op de selfie-hype heeft HTC een smartphone op de markt gebracht met een 13MP-camera aan de voorzijde van het toestel. Deze camera beschikt over een f/2.2 22mm-groothoeklens. Hiermee kun je uiteraard de perfecte selfies maken. Aan de achterkant zit ook een 13MP-camera verpakt, alleen gaat het hier om lens met een brandpuntsafstand van 28mm. Beide camera’s beschikken over dual-LED flitsers. Het is dus afgelopen met die donkere selfies.

Het scherm van de Desire EYE heeft een afmeting van 5,2 inch met een resolutie van 1080 x 1920 pixels en beschikt het toestel over HTC BoomSound. Je hebt dus twee versterkte stereo speakers tot je beschikking. De behuizing is waterdicht waardoor je het toestel maximaal dertig minuten één meter onder water kunt houden. De Desire EYE wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 801-processor en beschikt over 2GB aan werkgeheugen.

 
Maar het gaat uiteraard niet alleen om de hardware. De camera werkt naadloos samen met de Eye Experience. Dit is camerasoftware dat ervoor moet zorgen dat je momenten op de beste manier vastlegt. Denk aan Face tracking, kun je het scherm delen voor videogesprekken die je op de desktop met je phone kunt voeren, de Split Opname-functie activeert tegelijk de camera aan de voor- en achterzijde, Plak-mij-erbij voor creatieve foto’s en video’s en de functie ‘Spraak Selfie’ waarmee je de camera met je stem kunt bedienen. Gebruikers die over bijvoorbeeld een HTC One (M7 en M8), HTC One mini (2) en HTC Desire 816/820 beschikken krijgen ook toegang tot de EYE Experience-software. Tot slot zal de HTC Desire EYE vanaf november voor een bedrag van 499 euro te koop zijn.

Reageer op artikel:
HTC presenteert: de selfiesmartphone Desire EYE en de actiecamera RE
Sluiten