Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Google 20 september 2012

HTC presenteert de Windows Phone 8X en 8S

HTC heeft gisteren twee nieuwe smartphones gepresenteerd, de Windows Phone 8X en 8S. Net zoals de One X en de One S die eerder dit jaar zijn gepresenteerd, hecht HTC veel waarde aan design en behoorlijke specs (dit geldt vooral voor de 8X). Deze modellen draaien alleen niet op Android, maar op Windows. Hieronder vind je een toelichting van de 8X en de 8S.

HTC Windows Phone 8X

Dit is de meest speciale, maar ook de duurste van de twee modellen. Dit toestel beschikt over een 4,3-inch LCD 2-scherm met een resolutie van 1280 x 720 en Gorilla Glas. De 8X wordt aangedreven door een dual-core 1,5Ghz Snapdragon S4-processor. Dit is overigens wel minder dan de Motorola RAZR i met een 2Ghz Intel-processor. Verder beschikt de phone over 1GB aan intern geheugen en heeft -ie 16GB aan opslagcapaciteit. Dit is helaas niet uit te breiden.

De camera heeft een 8MP BSI-sensor met een f/2.0-lens en led-flitser. De frontcam is volgens HTC iets speciaals. Dit moet de eerste frontcamea zijn met een 2,1MP-sensor. Video’s opnemen kun je in Full HD (1080p) en door de 88-graden groothoeklens kun je grote gebieden vastleggen. Het toestel ondersteunt ook 4g-verbindingen en is ook compatible met NFC. Het gewicht is slechts 130 gram.

Vanaf november moet de HTC Windows Phone 8X in de winkels liggen voor een prijs van 549 euro. Het model is verkrijgbaar in het zwart, blauw, geel en rood.

HTC Windows Phone 8S

De HTC Windows Phone 8S beschikt over een 4-inch Super LCD-scherm met een resolutie van 800 x 480p en Gorilla Glas. De 8S wordt ook aangedreven door een dual-core S4-processor, alleen dan met een kloksnelheid van 1Ghz. Het interne geheugen is 512MB en is er 4GB aan opslagruimte. Dit is bij de 8S overigens wel uit te breiden met een microSD-kaart.

De camera heeft een 5MP-sensor die HD-video’s kan opnemen met een resolutie van 720p). Dit is dus een stuk minder dan bij de HTC Windows Phone 8X. De dikte van de de phone is 10,28mm.

De HTC Windows Phone 8S is vanaf december te koop voor zo’n 329 euro. Een stuk goedkoper dan de 8X. Maar goed, je krijgt er ook een stuk minder voor terug. Het model is verkrijgbaar in de kleuren blauw/grijs, blauw/wit, blauw/zwart, geel/grijs, geel/wit, geel/zwart en in het rood.

Reageer op artikel:
HTC presenteert de Windows Phone 8X en 8S
Sluiten