Rutger Houweling
Rutger Houweling Fotografie 2 dec 2014

HTC toont met de Desire EYE aan zowel aan de binnen- als de buitenkant innovatief doch creatief te zijn

Voor wie het nog niet door had, HTC is lekker bezig! Met de HTC One (M8) toonden ze eerder dit jaar al aan dat ze een voorloper op het gebied van design zijn. En dit hebben ze logischerwijs ook bij de nieuwe modellen zoals de Desire 820 en Desire EYE toegepast. Prachtige midrange phones waarvoor HTC een speciale ‘double shot’-kleurtechnologie heeft ontwikkeld. Met deze techniek wordt een tweekleurige body gecreëerd. Dit houdt in dat er rondom de camera, flitser en knoppen een gekleurde rand is aangebracht. Maar het is ook duidelijk dat het bij HTC niet alleen om de buitenkant gaat. Het design van de binnenkant is minsters net zo belangrijk. Zowel bij de hardware als bij de software. Met de Desire EYE tonen ze dan ook aan zowel aan de binnen- als de buitenkant innovatief doch creatief te zijn.

 

De beste selfies

Selfies hebben zichzelf bewezen. Het is geen hype, het is opgenomen in de grote Van Dale en maakt dagelijks deel uit van vele levens. De frontcamera van phones wordt dan ook steeds belangrijker en serieuzer genomen. Niet voor niets beschikt de Desire EYE dan ook over een 13MP-camera aan de voorkant met een een f/2.2 22mm-groothoeklens. En om ervoor te zorgen dat de selfies er ook in het donker goed uitzien vind je aan de voorkant ook een dual-LED flitser. Dat werkt super!

 

HTC EYE Experience

Maar een goede frontcamera werkt uiteraard alleen goed als dit met de juiste mobiele camera-software samenwerkt. HTC heeft dan ook hard aan HTC EYE Experience gewerkt. Hiermee haal je het beste uit de camera en zorg je er met verschillende functionaliteiten voor dat elk moment op de beste manier wordt vastgelegd. Om dit uit te proberen waren we door HTC uitgenodigd om vorige week bij het HTC EYE Event aanwezig te zijn. Na een aantal inspirerende talks waar innovatie en creativiteit centraal stonden konden we zelf aan de slag met de creatieve innovaties Desire EYE en de EYE Experience.

 
‘Auto Selfie’ en ‘Spraak Selfie’
De unieke software beschikt over ‘Auto Selfie’ en ‘Spraak Selfie’ waarmee je super eenvoudig een goede selfie kunt maken, omdat je het scherm niet hoeft aan te raken. Houd simpelweg je phone stil of glimlach en de selfie wordt gemaakt. Er wordt overigens altijd van drie tot nul afgeteld dus je kunt de tijd nemen om de juiste blik aan te nemen. Bij ‘Spraak Selfie’ maak je door ‘Actie’ te zeggen een selfie. De ‘Auto Selfie’ is overigens ook verdomd handig als je de phone onderwater gebruikt. Yes, je leest het goed, de Desire EYE is waterdicht en kan ook onderwater automatisch foto’s maken. Daag jezelf dus uit voor awesome douche-selfies of neem ‘m mee het zwembad in.

 
Split Opname
Deze functie is vernuftig. Hiermee activeer je de camera aan de voor- en achterzijde waarmee je een ‘split screen’ afbeelding of video kunt maken. Hiermee maak je dus een selfie en tegelijkertijd kun je mensen laten zien wat je uitzicht was. Geniet je bijvoorbeeld van de prachtige stranden van de Whitsundayeilanden in Australië? Je kunt de witte stranden en blauwe zee perfect met jouw enthousiaste blik combineren. Of maak een ‘Spit Opname’ met behulp van spraakherkenning terwijl je een golf op je surfboard pakt. Het toestel is immers waterdicht en dan ben je pas een selfie-baas.

 
Photo Booth
Iedereen houdt van Photo Booths, right?! HTC heeft daarom een speciale functie ontwikkeld waarmee je de Photo Booth altijd binnen handbereik hebt. Selecteer de camera-optie Photo Booth en er worden vier foto’s gemaakt die onder elkaar worden geplakt. Nodig je vrienden uit voor een Photo Booth-festijn of zet je jezelf in de schijnwerpers. Denk creatief en zorg er voor dat alle foto’s uniek zijn. Anders creëer je natuurlijk niet de charme die een Photo Booth biedt.

 
Live MakeUp en Face Fusion

Soms komt het wel eens voor dat je gezicht een bad day heeft, maar er wel een selfie moet worden gemaakt. Dat snapt HTC en heeft bijvoorbeeld de functie Live MakeUp ontwikkeld waarmee je je gezicht net wat egaler kunt maken. Je voegt als het ware een MakeUp laag over je huid heen. En dat werkt top. Dit stel je overigens in voordat de foto is gemaakt zodat je al weet wat het resultaat wordt. En vind je je gezicht iets te bol? Met de bewerkingsfuncties kun je de omtrek van het gezicht eenvoudig ietwat smaller maken. Zo zie je dat je met een beetje creativiteit een betere foto kunt creëren.

Tot slot is Face Fusion ook een leuke functie, maar wat we wel écht als een gimmick zien. Hiermee kun je namelijk jouw gezicht met die van iemand anders combineren. Dit kan een buddy zijn, maar je kunt ook een beroemdheid uitzoeken. Hierdoor wordt een compleet nieuwe look gecreëerd wat vooral voor de nodige dosis humor zorgt.

(Voor en na Live MakeUp; hoofdredacteur Rutger had het nodig…)

 

Wil je worden uitgedaagd om creatieve foto’s te maken?

Het is duidelijk dat de nieuwe HTC innovatie(s) ons uitdagen om creatiever door het leven te gaan. De software van HTC, de EYE Experience, en de hardware, de Desire EYE en de Desire 820 zorgen er samen voor dat we net iets creatiever nadenken voordat we een foto maken en deze met de rest van de wereld delen. Dit sluit weer nauw aan bij de schreeuw van de millenial: ‘I am what I create’, die we tijdens het HTC EYE Event uit de mond van trendwatcher Pernille Kok­Jansen hoorden. Hiermee bedoelt ze dat wat je creëert zegt wie je bent en wie je wil zijn. Denk dus out of the box, maak mooie foto’s en deel dit met de rest van de wereld. En als dat met mooi design kan worden gefotografeerd waarmee je ook kunt bellen, WhatsAppen en Instagrammen zit je helemaal goed. Wil je dan ook meer over de HTC Desire Eye of Desire 820 weten? Check hier de website van HTC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HTC toont met de Desire EYE aan zowel aan de binnen- als de buitenkant innovatief doch creatief te zijn
Sluiten