Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 19 mei 2020

HTC werkt aan U Ear: de zwarte variant van Apple’s AirPods

HTC lijkt bezig te zijn met de productie van een zwarte variant van Apple’s AirPods. Officieel gezien is dat niet het geval en gaat het om een product genaamd de U Ear, maar na het zien van de foto kunnen we niet anders dan ze koppelen aan de draadloze oortjes uit Cupertino.

Foto’s van de U Ear oortjes lekken uit en komen dankzij Android Police boven water. De foto’s zijn afkomstig uit een FCC filling vanuit de Verenigde Staten en Taiwan.

HTC U Ear: zwarte Apple AirPods

De U Ear van HTC heeft een wel heel bekend ontwerp. Sterker nog: als je het ons vraagt blijft er weinig aan de verbeelding over en weet je precies waar de inspiratie vandaan komt. De oortjes zelf kennen een zelfde ontwerp als de AirPods van Apple. Het plastic van de oortjes glanst, de bovenkant is afgerond en het steeltje loopt langs je oren naar beneden. Het grootste verschil op het gebied van de oortjes is simpelweg de kleur en de afwerking van het steeltje. Deze lijkt ronder af te lopen dan de AirPods zelf.

De oplaadcase van de HTC U Ear lijkt ook erg op die van de Apple AirPods. Beiden hebben het ontwerp alsof ze huis houden aan een flinke lading flosdraad. Er zit overigens wel verschil in de manier waarop het doosje opengaat. Waar de bovenkant van de oplaadcase van de Apple AirPods opengaat, opent dat van de HTC U Ear als een soort ringdoosje. Daarnaast is het doosje zelf op te laden door middel van een USB-C kabel.

Het succes

In 2016 was er veel gelach en gejoel te horen vanuit de markt. Apple lanceerde in dat jaar de eerste generatie AirPods en het was gieren geblazen. De oortjes zagen er namelijk uit als opzetstukjes die rechtstreeks van een elektrische tandenborstel afkomstig waren. Maar vier jaar later kunnen we niet meer zonder en domineren de AirPods de markt. Niet alleen verscheen er een tweede generatie, maar kregen we ook een Pro-model.

Ondertussen proberen bedrijven als Amazon, Microsoft en Huawei hetzelfde geintje te flikken.

Reageer op artikel:
HTC werkt aan U Ear: de zwarte variant van Apple’s AirPods
Sluiten