Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 12 apr 2018

Xiaomi lanceert Amazfit Stratos: stijlvolle smartwatch

Hoewel mensen in het begin van de smartwatch nogal hun bedenkingen hadden over de wearable, zijn de apparaatjes er jaren later nog steeds en er komen om de zoveel tijd weer nieuwe modellen op de markt. Eén van die nieuwe modellen is de Amazfit Stratos van Huami, waarvan Xiaomi de mede-eigenaar is. Het is een mooie wearable, die zijn best doet om je fit te houden.

Voor twaalf verschillende sporten

Amazfit is een samentrekking van de woorden “amazing” en “fitness” en richt zich dus ook op het in een fantastische fysieke staat brengen van zijn gebruikers.

De smartwatch helpt je met je statistieken bijhouden van twaalf verschillende sporten, waaronder skiën, voetbal en wielrennen. Dit doet hij, dankzij technologie van Zepp Labs en Firstbeat Technologies.

Amazfit Stratos smart watch

Persoonlijk advies op basis van verzamelde data

Firstbeat Technologies maakt het mogelijk om VO2Max data van de gebruiker bij te houden. HIermee kan de wearable registreren hoe actief je lichaam zuurstof gebruikt om voedsel in de benodigde energie om te zetten voor je workout.

Het apparaat geeft je op basis van deze informatie advies over hoe je moet train en waar je op moet focussen.

Amazfit Stratos wearable

Tot vijftig meter duiken

Uiteraard komen met de smartwatch ook de gebruikelijke features. Je krijgt notificaties en kunt uiteraard zien hoe laat het is. Daarnaast is de Amazfit Stratos ook uitgerust met GPS en GLONASS tracking en kun je tot 50 meter diep het water in.

De batterij is goed voor vijf dagen aan fitness plezier en hoewel dat best lang is, is het niks vergeleken met de batterijlevensduur van zijn voorganger. De Amazfit Bip gaat namelijk maarliefst 45 dagen mee voordat hij opgeladen moet worden.

Amazfit Stratos

Amazfit Stratos smartwatch bestellen

Via de officiële site kun je het slimme horloge kopen voor 160 euro. Daar komt nog 36 euro aan verzendkosten bovenop, maar gelukkig verschepen ze het horloge wel naar Nederland. Maar uiteraard is de Amazfit Stratos niet het enige horloge dat je kan helpen fit te worden. Dit zijn op het moment de vijf beste smartwatches op de markt.

The Next Web

Reageer op artikel:
Xiaomi lanceert Amazfit Stratos: stijlvolle smartwatch
Sluiten