Huawei wil 8k televisie met 5G ondersteuning uitbrengen

Is het belangrijk dat je televisie ook 5G ondersteuning heeft? Waarschijnlijk niet, maar dat weerhoudt Huawei er niet van om een 8K televisie met 5G chip uit te brengen.

Huawei 5G Televisie

De website Nikkei Asian Review maakte onlangs bekend dat Huawei plannen heeft voor een 5G televisie. De functie hiervan zou zijn omdat het toestel zo instaat zou zijn om zware content zoals bijvoorbeeld 360-graden video’s te downloaden.

Het was al eerder bekend dat Huawei een grote rol wil spelen bij de introductie van 5G. Dit terwijl er ook veel kritiek op is. De Nederlandse stichting ElektroHyperSensitiviteit beweerde namelijk dat het schadelijk zou zijn voor de volksgezondheid. Het kabinet vond deze klacht echter niet terecht, dus de kans is groot dat we binnenkort ook in Nederland 5G netwerken zullen gaan krijgen.

In dat geval zou zo’n 5G televisie wel degelijk van meerwaarde kunnen zijn. Richard Yu van Huawei beloofde namelijk dat een dergelijke toestel in staat zal zijn om binnen enkele seconden een film binnen te halen. Ook lijkt ons de kans klein dat je dan nog ooit last zult hebben van haperend beeld tijdens het streamen.

Waardige concurrent

Ondanks de controversie blijft de Chinese multinational het erg goed doen. Gezien de alsmaar stijgende verkopen van smartphones is het bedrijf een steeds grotere concurrent aan het worden van bijvoorbeeld Samsung en Apple.

Mede omdat het later dit jaar komt met de Huawei Mate X, een opvouwbare smartphone die gaat concurreren met de Galaxy Fold van Samsung. Dit terwijl die laatste is uitgesteld vanwege negatieve reacties van recensenten.

Reageer op artikel:
Huawei wil 8k televisie met 5G ondersteuning uitbrengen
Sluiten