Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 31 okt 2018

Huawei onthult slimme speaker die ons wel erg bekend voorkomt

Nu Apple en Samsung allebei een slimme speaker hebben, kon rivaal Huawei natuurlijk niet achterblijven. De drie bedrijven vormen samen de top drie grootste smartphonemakers en Huawei is vastbesloten om over niet al te lange tijd op nummer één te staan. Daar hoort ook een slimme speaker bij en tijdens het Mate 20 onthullingsfestijn mochten we kennismaken met Huawei’s nieuwe slimme speaker, die er overigens wel erg bekend uitziet.

HomePod kloon met een zacht prijsje

De naam van de slimme speaker kun je vanuit het Chinees vrij vertalen naar Huawei AI speaker en als je het ding voor het eerst ziet, is de kans groot dat je denkt naar Apple’s HomePod te kijken. We zien dezelfde cilindrische vorm met bedieningsknoppen aan de bovenkant en een grijze of witte stoffen bekleding. Als je echter zou moeten kiezen tussen de HomePod en de Huawei AI speaker met een beperkt budget, is het Huawei model toch wel aantrekkelijker. Waar je voor de HomePod ruim 300 euro kwijt bent, kost de speaker van Huawei omgerekend maar zo’n 53 euro.

Huawei AI speaker

Slimme speaker met Xiaoyi assistent

Elke slimme speaker heeft een virtuele assistent nodig en bij Huawei is dat Xiaoyi. Onder de motorkap vinden we verder Huawei’s Histen algoritme. Dat is dezelfde muziek equalizer software die we ook in de smartphones van het bedrijf vinden. Verder is het Deense bedrijf Dynaudio ingeschakeld om mee te helpen aan het design en het akoestische systeem. Het apparaat is verder een 10 watt 2,25 inch high-fidelity speaker en komt met twee passieve bass radiators, zes microfoons en stemafdruk herkenning.

Huawei AI slimme speaker

Ook voor Nederland?

Voorlopig lijkt het erop dat de speaker nog niet naar Nederland komt, maar je kunt hem waarschijnlijk op een gegeven moment wel bemachtigen via sites als Gearbest of via Ebay. Dat moet je echter alleen doen als je Chinees verstaat en kunt spreken, want het is nog even afwachten of Huawei ook ondersteuning voor Engels (en Nederlands maybe??) zal toevoegen.

Huawei AI speaker

Niet de eerste Huawei slimme speaker

De Huawei AI speaker is niet de eerste slimme speaker van het Chinese bedrijf. Vorige maand onthulde Huawei ook al de AI Cube. Frappant genoeg lijkt ook deze op een speaker die we al kennen, namelijk de Google Home. Huawei’s speaker ziet er alleen wat meer uitgerekt uit en heeft overigens helemaal geen kubusvorm. Hoeveel de speaker gaat kosten en of hij naar ons landje komt is tot nu toe nog onbekend, maar in de tussentijd is de echte Google Home eindelijk wel beschikbaar in Nederland.

The Verge

Reageer op artikel:
Huawei onthult slimme speaker die ons wel erg bekend voorkomt
Sluiten