Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 juli 2019

Huawei lanceert Android Pie updates voor nog eens 10 smartphones

Ondanks alle problemen die Huawei voorgeschoteld krijgt door de strijd met de Verenigde Staten, blijft het bedrijf gewoon zijn werk doen. De Chinese techgigant is op dit moment bijvoorbeeld druk bezig met een eigen besturingssysteem dat als alternatief moet dienen voor Android. Maar tot het bedrijf zover is zal het zijn smartphones gewoon op het systeem van Google laten draaien. Zo rolt Huawei vandaag de Android 9 Pie updates uit voor nog eens 10 smartphones.

Huawei voorziet nog eens 10 smartphones van Android Pie

Zo’n drie maanden geleden, voor alle moeilijkheden met de Verenigde Staten plaatsvonden, onthulde Huawei een lijst met 49 smartphones en tablets. Dit was een lijst van producten die voorzien zouden worden van de nieuwe EMUI 9.1. updates voor Android 9 Pie. De Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X en Mate 20 RS Porsche Design zijn inmiddels al voorzien van dat systeem. Vandaag laat het bedrijf weten dat er nog eens 10 smartphones voorzien worden van het besturingssysteem.

Het is een aankondiging die op dit moment alleen nog maar op de smartphones uit China slaat. Huawei voorziet de Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Porsche Design, Mate RS Porsche Design, P20, P20 Pro, Nova 3, Honor 10, Honor V10 en Honor Play van EMUI 9.1 updates. Deze smartphones krijgen dus, ondanks alle problemen, gewoon de updates van Android Pie. Playfuldroid spotte overigens een aantal details omtrent deze updates. Zo is het EROFS systeem een onderdeel dat meegeleverd wordt met de updates. Hierdoor moeten de schrijf- en leescapaciteit van het geheugen zo’n 20% sneller worden. Daarnaast zal dit er ook voor zorgen dat er 2GB intern-geheugen bijgeschreven wordt door aanwezige bestande te verkleinen.

Ook voor de gamers onder ons valt er wat te winnen met de nieuwe updates. GPU Turbo 3.0 wordt namelijk toegevoegd aan de bovenstaande smartphones. Dat is een welbekende feature die gericht is op gamers en de gaming-experience (en de prestaties van de batterij) moet verbeteren.

Huawei Android Pie updates

Zoals gezegd zullen de updates alleen in China doorgevoerd worden. Of, en wanneer, ze ook in andere landen beschikbaar worden is op dit moment nog onbekend.

Reageer op artikel:
Huawei lanceert Android Pie updates voor nog eens 10 smartphones
Sluiten