Mark Hofman
Mark Hofman Tech 10 mei 2019

Op deze Huawei smartphones verschijnt de Android Q update

De betaversie van Android Q draait al sinds maart 2019 op Pixel toestellen. Eerder deze week maakte Google bekend dat de nieuwe testversie van de software (beta 3) op nog eens 15 smartphones gaat verschijnen. Huawei doet daar een schepje bovenop en komt met een lijst van eigen smartphones die het langverwachte systeem gaan ondersteunen.

Huawei smartphones met Android Q ondersteuning

Na het grote succes van Android Pie zijn alle ogen (in 2019) gericht op de grote opvolger. De verwachtingen rondom Android Q liggen, voornamelijk door de vele geruchten van de afgelopen tijd, bijzonder hoog. Eerder deze week introduceerde Google een derde beta van het systeem en rolde deze vervolgens direct uit voor maar liefst 21 smartphones. Dat betekent dat er, naast de 6 Pixel toestellen, nog eens 15 toestellen van derde partijen voorzien zijn van de testversie. Maar op welke toestellen zal het besturingsysteem daadwerkelijk gaan draaien?

Android Q logo Google

Huawei weet dat dit een vraag is die veel gebruikers van Android stellen en komt met een verlossend antwoord. Het bedrijf heeft via het Chinese sociale netwerk Weibo een lijst naar buiten gebracht met toestellen die de ondersteuning bieden. En dat zijn er nog wel wat. Deze toestellen gaan uiteindelijk Android Q draaien:

  • Mate 20
  • Mate 20 Pro
  • Mate 20 X
  • Mate 20 RS
  • P30
  • P30 Pro
  • View 20 / V20
  • Honor Magic 2

Wanneer de bovenstaande telefoons daadwerkelijk de ondersteuning krijgen is op dit moment nog niet bekend. Wel weten we dat de Huawei Mate 20 Pro ook onder de toestellen valt die op dit moment de mogelijkheid hebben om Android Q Beta 3 te installeren. Kans dat hier flink wat foutjes en niet werkende features ontdekt wordt is aanzienlijk groot.

Huawei Mate 20 Pro review design

Wanneer Google de definitieve versie van Android Q naar buiten brengt is op dit moment nog niet bekend. Dat dit voor het einde van 2019 gaat gebeuren staat overigens wel vast. Benieuwd wat Google eerder deze week nog meer aankondigde? Check dan zeker even ons overzicht!

Reageer op artikel:
Op deze Huawei smartphones verschijnt de Android Q update
Sluiten