Tech 21 sep 2018 Noah Korevaar

Huawei trollt kopers van Apple iPhone Xs met briljante actie

Vanochtend was het dan eindelijk zo ver: Apple-fans stonden in de rij voor de iPhone Xs en iPhone Xs Max, de nieuwste toestellen van het bedrijf. Ook in Amsterdam stond een lange rij consumenten te wachten. Huawei stak er op een briljante wijze de draak mee.

Huawei steekt de draak met kopers iPhone Xs (Max)

Toch valt het allemaal reuze mee, ten opzichte van vijf jaar geleden. Je hoeft allang niet meer een tentje neer te zetten. Toch had Huawei een ludieke verrassing voor de Apple-fans die in de rij stonden. Kopers van de iPhone Xs en iPhone Xs Max konden op een ‘powerbank’ gaan zitten.

De grote witte bank verscheen vanmorgen opeens voor de Apple Store. De Chinese fabrikant speelt slim op de doorgaans matige accuduur van iPhones in. Op het bordje staat: “Als je langer moet wachten dan je accu het volhoudt, kun je ‘m hier opladen!’

Huawei Powerbank iPhone Xs Max

Een subtiele steek richting Apple. De iPhone Xs heeft namelijk dit jaar geen grotere batterij, terwijl Huawei juist op dat vlak grote stappen heeft gezet dit jaar. Door die bank daar neer te zetten, kreeg Huawei opeens veel media-aandacht.

Het bleef wereldwijd niet bij die slimme actie. In andere landen deelde Huawei ook powerbanks uit aan de consumenten die in de rij stonden voor de Apple Store. Het papiertje is duidelijk over de keuze van die Apple-fans: “Hier heb je een powerbank. Je zult het nodig hebben. Een cadeautje van Huawei.”

Huawei Powerbank iPhone Xs Max Huawei Powerbank iPhone Xs Max

 

De Chinese fabrikant mag dan misschien uitblinken met de accuduur van zijn Android smartphones, maar de iPhone Xs stelt daar allerminst teleur in. De absolute capaciteit zegt weinig over de accuduur. De chip en de software heeft daar ook een grote invloed op.

De eerste reviews loven juist de prima accuduur van de iPhone Xs. Ook zonder powerbank kom je prima de dag door, want ondanks de kleinere accu gaat de iPhone Xs een half uur langer mee dan de iPhone X. Ach, het is een prima stunt waarmee op ludieke wijze aandacht wordt gegenereerd voor Huawei.

Benieuwd naar de eerste reviews van de iPhone Xs? We vatten ze hier voor je samen.

Reageer op artikel:
Huawei trollt kopers van Apple iPhone Xs met briljante actie
Sluiten