Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 13 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Huawei betaalt bonussen uit aan personeel dat hielp tijdens handelsban VS

Huawei heeft bekendgemaakt dat het personeel dat het bedrijf geholpen heeft tijdens de handelsban met de Verenigde Staten mag rekenen op een bonus. In totaal wordt er bijna 260 miljoen euro uitgereikt aan verschillende personeelsleden, waaronder het team voor research en development.

De Chinese telecomgigant Huawei heeft dinsdag bekendgemaakt dat het bijna 260 miljoen euro (2 miljard yen) gaat uitreiken in de vorm van bonussen aan het personeel dat geholpen heeft tijdens de handelsban met de Verenigde Staten. Dat schrijft Reuters.

Huawei beloont personeel

Huawei is één van de grootste telecomfabrikanten van dit moment. Het Chinese bedrijf probeert al maanden naar alternatieven te zoeken voor de producten en onderdelen die het nu misloopt, omdat de Amerikaanse regering ervoor gezorgd heeft dat er geen handel gedreven mag worden met Amerikaanse bedrijven.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro. Bron: Christof STACHE / AFP

De bonussen, in de vorm van extra geld, is een teken van waardering voor het personeel, dat zich niet heeft laten gek maken tijdens de periode waarin de Amerikaanse regering zoveel druk zette op de grote fabrikant uit China. Dat meldt de afdeling human resources aan Reuters. Een andere vertegenwoordiger heeft gezegd dat bijna alle 190.000 medewerkers mogen rekenen op een verdubbeling van het maandsalaris.

De bonussen gaan waarschijnlijk naar de teams die verantwoordelijk zijn voor research en development (onderzoek en ontwikkeling) en de mensen die proberen de bevoorradingsketen op een andere manier vorm te geven, weg van de Amerikaanse leveranciers.

Amerika vertrouwt Huawei niet

Veel Amerikaanse regeringsleden vertrouwen het Chinese Huawei niet en hebben ook geen vertrouwen in de apparatuur die het bedrijf levert. Er wordt gedacht dat die apparatuur, bijvoorbeeld voor 5G-netwerken, een beveiligingsrisico vormt omdat de fabrikant naar verluidt hechte banden heeft met de Chinese regering. Huawei heeft die bewering ontkend.

Ondanks dit heeft Huawei wel mogen rekenen op uitstel van executie wat de handelsban betreft. Zo mocht het bedrijf alsnog zakendoen met Amerikaanse bedrijven. Maar een geldige licentie voor Android-telefoons krijgen is bijvoorbeeld nog moeilijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reuters

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei betaalt bonussen uit aan personeel dat hielp tijdens handelsban VS
Sluiten