Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 12 jul 2019

Huawei lanceert eerste 5G smartphone deze maand nog (en dit is hem!)

Dat de originele jaarplanning van Huawei, door alle moeilijkheden van de laatste tijd, er iets anders uit is komen te zien is alles behalve vreemd. Zo was het bijvoorbeeld de bedoeling dat de opvouwbare Huawei Mate X de eerste smartphone van het merk zou zijn met 5G ondersteuning. Het bedrijf heeft de lancering naar september dit jaar verplaatst, waardoor dat niet het geval is. Maar dat wil niet zeggen dat de producent deze maand niet met een 5G toestel komt.

Huawei lanceert eerste 5G smartphone deze maand nog

Als Huawei de oorspronkelijke jaarplanning van 2019 had kunnen volgen, waren we nu voorzien van de opvouwbare Huawei Mate X. De Chinese techgigant zou het toestel rond deze tijd moeten lanceren, maar heeft deze release verplaatst naar september dit jaar. Dat heeft niet alleen te maken met de problemen die het bedrijf had met de Verenigde Staten, maar ook met de problemen die opdoken bij de Samsung Galaxy Fold. Huawei gaf aan een zelfde soort situatie te willen voorkomen en neemt de tijd om alles nog eens goed te testen. Maar dat wil niet zeggen dat het niet met een 5G smartphone komt deze maand. De producent maakt officieel bekend dat de Mate 20 X 5G nog in juli gaat verschijnen.

De nieuwe smartphone van de producent is design-wise gezien zo goed als identiek aan de Mate 20 X. Het beschikt over een 7.2-inch AMOLED scherm, een 24MP selfiecamera en een triple-camerasysteem dat varieert van 8MP tot 40MP. Het enige fysieke verschil is dat de 5G variant beschikt over een nieuwe kleurenoptie, namelijk Emerald Green, en een 5G logo op de achterkant.

Op het gebied van de specificaties hebben we te maken met een Huawei ontwikkelde 7nm Kirin 980 processor, componenten die de 5G verbinding mogelijk maken en meer geheugen. Het Balong 5000 modem is ondersteund met 8GB aan werkgeheugen, 256GB aan opslagcapaciteit en een 4200mAh batterij. Dit is een aanzienlijk verschil met de normale Mate 20 X. Dit toestel beschikt bijvoorbeeld over 6GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslagcapaciteit en een 5000mAh batterij. Alleen op het gebied van de batterij weet deze het te winnen van de 5G-variant.

Huawei Mate 20 X 5G

De Huawei Mate 20 X is voor een adviesprijs van €1100 te koop vanaf 22 juli 2019. Alleen nog niet in Nederland.

Reageer op artikel:
Huawei lanceert eerste 5G smartphone deze maand nog (en dit is hem!)
Sluiten