Tech 14 nov 2018 Noah Korevaar

Huawei bevestigt plannen 2019: 5G, opvouwbare telefoon en meer!

Samsung was de eerste met een quad-camera, dus die eer kan Huawei niet meer opstrijken. Toch heeft het Chinese bedrijf een hoop innovatie op de planning staan voor 2019. In een opmerkelijk openhartig interview met AndroidPit heeft Walter Ji opvallend veel details onthuld.

Huawei’s plannen voor 2019

Hij is de President van Huawei’s Consumer Business Group. Volgens hem zal het merk in 2019 focussen op het aanbieden van toestellen met vier camera’s, nadat ze de pionierden met dubbele en driedubbele modules.

Daarnaast gaat Huawei pogen om de stap te zetten richting 10x zoom in 2019. “Drie of vijf keer zoom is niet genoeg, tien keer de zoom met consistente kwaliteit met je smartphone, dat is pas uniek! In de gebieden waarin we onderzoek doen, hebben we nog wel wat verrassingen voor je in petto.”

Daarnaast focust het merk zich ook op zijn eigen opvouwbare smartphone. Daarmee volgt het merk zijn grootste concurrent, Samsung. Huawei wil echter niet een volger zijn, dus het wordt interessant om te ontdekken hoe de fabrikant zich gaat onderscheiden.

Ook komt de fabrikant met een 5G smartphone, nog volgend jaar. OnePlus gaf onlangs aan de eerste Europese 5G smartphone uit te willen brengen, dus ook op dat vlak wordt het interessant om te zien hoe Huawei zijn innovatie gaat timen.

Walter Ji heeft ook beschreven hoe Huawei van plan is om de eerste plek in de markt van Samsung af te pakken, wat voor rol kunstmatige intelligentie daarin speelt en de overkoepelende strategie van het bedrijf. Een zeer interessant interview dus, dat je hier volledig kunt lezen.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei bevestigt plannen 2019: 5G, opvouwbare telefoon en meer!
Sluiten