Mark Hofman
Mark Hofman Tech 24 dec 2018

Huawei komt belofte na: bizar aantal smartphones verscheept in 2018

Begin het jaar was Huawei vrij ambitieus: de producent zou maar liefst 180 miljoen toestellen verschepen. Een target die de producent in augustus 2018 nog wijzigde in 200 miljoen units. Om daar nog een schepje bovenop te doen meldde het bedrijf eerder deze maand dat het rond 25 december haar mijlpaal zou behalen. Belofte maakt schuld, maar niet wanneer je het gewoon nakomt. Huawei meldt dat de target gehaald is en heeft dus meer dan 200 miljoen smartphones verscheept in 2018. 

Huawei verscheept 200 miljoen smartphones

Huawei was vastberaden om in 2018 een nieuw record te vestigen. De producent verwachtte begin dit jaar dat het zo’n 180 miljoen smartphones zou verschepen, een doel wat met gemak behaald is. Het jaar ging dusdanig goed, dat het dit doel in augustus nog opkrikte naar 200 miljoen smartphones. Eerder deze maand maakte Huawei bekend dat het rond 25 december haar doel wel zou halen en dat is precies wat het deed. De producent heeft meer dan 200 miljoen smartphones verscheept in 2018 en het jaar is nog niet eens voorbij.

Tegenover CNET laat het bedrijf weten dat deze mijlpaal vooral te danken is aan de verkoop van nieuwe toestellen. Dat houdt in dat de P20, Mate 20 en Honor 10 gezorgd hebben voor flink wat bestellingen. Sterker nog: Huawei heeft met 200 miljoen verscheepte smartphones een nieuw record gevestigd in 2018. De producent heeft het succes vooral in China en Europa liggen, aangezien het merk in de Verenigde Staten zo goed als niet bestaat.

Huawei Hoofdkwartier

Problemen voor de producent

En dat is uiteraard niet zonder reden. Huawei is vrijwel onzichtbaar in de Verenigde Staten aangezien bijna alle providers niet aan de haal gaan met het merk. Dit heeft alles te maken met de regering van Amerika die de consument heeft aangeraden om toestellen van het merk links te laten liggen. Maar waar dit misschien een tegenslag is voor het bedrijf, heeft het wel een gigantisch goed jaar. Het succes in China en Europa is dusdanig groot, dat het zelfs Apple heeft verslagen op het gebied van verkoopcijfers. Huawei is hierdoor de op twee na meest verkopende merk ter wereld. Samsung heeft de nummer een positie. Iets waar het bedrijf uiteraard zelf hartstikke trots op is:

“Op de internationale markt is Huawei van “underdog” uitgegroeid tot een van de Top 3 spelers in de wereld.”

Volgens Huawei gebruiken op dit moment meer dan 500 miljoen mensen, in meer dan 170 landen, smartphones van het merk. Een flinke prestatie wanneer je bedenkt dat het bedrijf acht jaar geleden nog maar 3 miljoen telefoons wist te verschepen per jaar.

Reageer op artikel:
Huawei komt belofte na: bizar aantal smartphones verscheept in 2018
Sluiten