Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 15 mei 2019

Huawei’s budget smartphone voorzien van 4 (!) camera’s

De Huawei P20 deed het verrassend goed vorig jaar. Het toestel was zelfs zo populair dat men een opvolger aankondigde, namelijk de Huawei P30 Lite. Toch wilde Huawei het succes blijkbaar nog wat extra uitmelken en kwamen ze met de Huawei P20 Lite. Recente bronnen beweren nu dat de 2019 versie van het toestel maar liefst 4 camera’s zal bevatten.

Huawei P20 Lite 2019

Alhoewel de Huawei P20 Lite eigenlijk in 2018 al verscheen komt er dit jaar een nieuwe versie uit waarvoor men het blijkbaar niet nodig vond om een aparte naam te bedenken.

Ondanks dat het Chinese bedrijf nog weinig heeft aangekondigd is er al wel van alles gelekt. Het spreekt voor zich dat wij zulke roddels wel interessant vinden!

Bronnen vermoeden dat het nieuwe model een 5,84-inch LCD display zal krijgen en geen notch zal hebben. In plaats daarvan komt er blijkbaar een drukknop in de linker bovenhoek. Of dit fijn in het gebruik is betwijfelen we, maar misschien is het een kwestie van wennen.

Waar het vorige toestel 2 camera’s aan de achterzijde had blijken er nu maar liefst 4 verschillende sensoren in de smartphone te zitten. Alhoewel er nog weinig details hierover bekend zijn vermoedt men dat de achtercamera een resolutie van 24-megapixel zal hebben.

Android 9 Pie

Daarnaast zal er ook intern van alles verbeterd worden. Zo zal de Kirin 659 chip vervangen worden door de nieuwere Kirin 710 met daarbij maar liefst 4GB aan RAM geheugen. Ook zal er niet 32 maar 64GB aan opslagruimte zijn.
Huawei P20 Lite 2019
Wanneer de Huawei P20 Lite 2019 precies uitkomt is nog niet bekend. Wel is het vrijwel zeker hij in drie kleuren beschikbaar zal zijn, namelijk Chrush Blue, Charming Red en Midnight Black. De prijs zal vermoedelijk rond de 279 euro liggen, wat nog vrij betaalbaar is.

Het toestel zal waarschijnlijk direct worden voorzien van het gloednieuwe Android 9 Pie en daarbij een 3,000mAh batterij hebben. Meer informatie omtrent de smartphones en andere producten van Huawei is te vinden in ons handige overzicht.

Reageer op artikel:
Huawei’s budget smartphone voorzien van 4 (!) camera’s
Sluiten