Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 2 april 2019

Moet Samsung vrezen voor Huawei? Volgens de CEO wel!

Huawei weet zichzelf de laatste jaren, vooral in Europa, steeds meer op de kaart te zetten. De Chinese techgigant richt sinds 2016 de pijlen op concurrenten Samsung en Apple, waarvan het die laatste qua verkoopcijfers al heeft ingehaald in 2018. De grote vraag is nu dus: moet Samsung ook gaan vrezen? Volgens Huawei CEO Richard Yu is dat zeker het geval. 

Samsung moet vrezen voor Huawei

Huawei heeft zichzelf afgelopen jaar meer op de kaart gezet dan ooit tevoren. De Chinese techgigant verkocht vorig jaar een recordaantal smartphones, zetten een recordbedrag om en kwam volop in het nieuws vanwege hun strijd met de Verenigde Staten. Kortom: een bewogen jaar, wat ervoor gezorgd heeft dat Apple qua verkoopcijfers verslagen werd. Huawei is keihard aan de weg aan het timmeren en zet zijn vizier nu volledig op Samsung. De grote vraag is alleen: moet Samsung zich ook daadwerkelijk zorgen gaan maken?

In een interview met het Duitse BILD heeft Huawei CEO Richard Yu laten weten dat Samsung zich zeker zorgen mag maken. Volgens de eindbaas van de Chinese techgigant gaat het bedrijf Samsung volgend jaar overnemen. Een doel wat het, samen met het inhalen van concurrent Apple, al sinds 2016 heeft. Echter lijkt dit met de positieve cijfers van het afgelopen jaar en huidige populariteit toch echt te gaan lukken. Althans, volgens de CEO zelf dan.

“Ja, we halen Samsung volgend jaar in.”

Op de vraag wie de grootste concurrenten zijn van Huawei, geeft Yu dan ook een vrij duidelijk antwoord. De interviewer vraagt nog of Oppo en Vivo, ook Chinese producenten, de grootste uitdaging bieden. Maar van die partijen ligt Yu alles behalve wakker. Hij laat weten:

“Dat zijn maar kleine bedrijven die niet veel geld investeren in ontwikkeling. Hierdoor kunnen ze slechts kopiëren van andere producenten. Onze grootste concurrenten blijven Apple en Samsung, aangezien zij weten hoe je innovatie kan bieden.”

Richard yu Huawei CEO Samsung

Huawei heeft een fantastisch jaar gedraaid en lijkt ook dit jaar gewoon door te blazen. De ambities zijn wellicht wat groot van Yu, maar met de huidige gang van zaken lijkt het alles behalve ver gegrepen te zijn.

Reageer op artikel:
Moet Samsung vrezen voor Huawei? Volgens de CEO wel!
Sluiten