Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 mei 2019

Huawei verliest nog een deal: einde SD en MicroSD voor smartphones?

De strijd tussen Huawei en Amerika bereikte afgelopen week zonder twijfel het hoogtepunt. De Chinese techgigant heeft, door een uitvoerend bevel van Trump, veel samenwerkingen en deals verloren. Google, Intel, Qualcomm en ARM gooiden de handdoek in de ring waardoor de producent zich nu in een uiterst moeilijke positie bevindt. Maar die positie is nu nog een stukje moeilijker geworden. 

Huawei verliest nog een deal

Huawei had alles netjes voor elkaar, maar zag hun samenwerkingen stuk voor stuk afbrokkelen. Waar Google de Android-licentie introk van de producent, verlieten chipmakers als Intel en Qualcomm ook het strijdveld. Daarbij zag Huawei ook problemen opduiken voor hun eigen Kirin chips, die geproduceerd worden door HiSilicon. Dat bedrijf is van Huawei, maar valt onder licentie van ARM. En dat laatste bedrijf riep hun medewerkers op om ook de samenwerking met Huawei te stoppen, waardoor ook die chip onbereikbaar geworden is. Maar wie denkt dat het bedrijf genoeg klappen heeft gehad, heeft het helaas mis.

Huawei kan geen enkele vorm van rust pakken, want ook de SD Association stopt de samenwerking met de Chinese techgigant. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor de productie van onder andere SD en microSD slots in smartphones. Door het stoppen van de samenwerking mogen deze ook niet meer gebruikt worden op de producten van de producent. Kortom: er komt ook een einde aan de SD en MicroSD functionaliteiten van de Huawei smartphones en tablets.

smartphone microSD-kaart

Nu is deze ontwikkeling wederom een klap voor Huawei, maar lijkt deze wel het minst erg te zijn. De markt lijkt zich al tijden te bewegen richting een toekomst waarbij SD en MicroSD kaarten niet meer nodig zijn. Dat is niet alleen te zien aan de smartphones met 500GB en 1TB aan opslagcapaciteit, maar ook aan het feit dat cloud-servers steeds populairder worden. Het verdwijnen van de kaart is nog niet perse aan de gang, maar de plannen zijn er wel degelijk.

Reageer op artikel:
Huawei verliest nog een deal: einde SD en MicroSD voor smartphones?
Sluiten