Huawei CEO kraakt design opvouwbare Samsung smartphone af

Vorige week was het behoorlijk druk in smartphoneland en werden er allerlei nieuwe modellen gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress 2019. Twee opvallende toestellen die tijdens het event zijn onthuld, zijn natuurlijk de opvouwbare smartphones van Samsung en Huawei: de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X. Beide smartphonemakers hebben het net wat anders aangepakt en Huawei CEO Richard Yu liet onlangs duidelijk blijken niet echt onder de indruk te zijn van het Galaxy Fold design.

Design Samsung Galaxy Fold “not good”

Yu liet in een gesprek met Business Insider weten dat de smartphonemaker tijdens het ontwikkelen van zijn eerste opvouwbare smartphone naar allerlei verschillende mogelijkheden heeft gekeken. Er werden verschillende prototypes gemaakt en één daarvan zou vergelijkbaar zijn geweest met het design van de Samsung Galaxy Fold. Huawei heeft echter uiteindelijk besloten toch niet voor dat ontwerp te gaan, omdat het “not good” zou zijn.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Twee displays te zwaar

De Huawei topman legt uit wat er dan niet goed zou zijn aan het model en is van mening dat een scherm aan de voor- en achterkant de smartphone te zwaar zou maken. Hij laat verder ook weten dat ze nog een andere oplossing hadden die beter was dan die van Samsung, maar dat zelfs dat idee werd geschrapt. Het zou ronduit slecht zijn geweest.

opvouwbare smartphone
Huawei Mate X

Ergens zou Yu natuurlijk wel een punt kunnen hebben dat twee schermen een toestel wat zwaarder maakt. Het gewicht van de Huawei Mate X is 295 gram, terwijl we op het moment nog niet weten wat het gewicht van de Samsung Galaxy Fold precies is. Samsung kan misschien nog voor de officiële release wat kunstjes uithalen om het gewicht omlaag te halen om Huawei het nakijken te geven.

Nog een opvouwbare iPhone

Beide toestellen zullen met hun eigen voor- en nadelen komen en je zou je bijvoorbeeld ook kunnen bedenken dat een display aan de buitenkant misschien toch wat sneller krassen zal krijgen. Wanneer de smartphones op de markt worden gedropt, zullen er vanzelf verhalen online verschijnen over hoe ze in het dagelijks gebruik zijn. Dit jaar zullen we nog meer opvouwbare toestellen zien verschijnen, maar daar zal geen iPhone tussen zitten. Apple medeoprichter Steve Wozniak vindt dat redelijk zorgwekkend en zou wel heel graag een opvouwbare iPhone zien verschijnen.

Business Insider

Reageer op artikel:
Huawei CEO kraakt design opvouwbare Samsung smartphone af
Sluiten