Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 maart 2019

Huawei vs Donald Trump: is Android het slachtoffer?

Huawei beleeft alles behalve makkelijke tijden op het moment. Het bedrijf wordt van alle kanten aangevallen en ondanks het feit dat het lijkt alsof ze geen kant meer op kunnen, heeft het nog steeds de wil om te vechten. En als dat gevecht met de Verenigde Staten van Donald Trump dreigt te mislukken? Dan gaat de techgigant over op plan b en is het Android die de dupe wordt van het hele verhaal. 

Huawei vs Donald Trump: Android slachtoffer?

Huawei wordt van alle kanten aangevallen en lijkt geen kant meer op te kunnen. Of het nu terecht is of niet: de Chinese techgigant geeft alles behalve op. Zo klaagde Huawei onlangs de Verenigde Staten aan voor het onrechtmatig verbannen van het merk in het land. Volgens de producent gaat dit tegen de grondwet in. Het loopt overigens nog meer uit de hand nu ook Duitsland onder vuur ligt. De VS dreigt geen informatie van inlichtingendiensten meer te delen met het land, als het de samenwerking met Huawei niet stopt. De Chinese producent lijkt het zat te zijn en maakt een ding duidelijk: als we de rechtszaak, en deze strijd, verliezen zijn we klaar om Android te vervangen.

Dit wordt duidelijk door een interview met Huawei‘s Richard Yu in de Duitse krant Die Welt. Mocht de strijd met de Verenigde Staten volledig de verkeerde kant opvallen, is de producent klaar om actie te ondernemen. Zo zou het bedrijf klaar zijn om Android en Windows te vervangen op hun apparatuur. Een uitspraak dat meer is dan een simpel dreigement, gezien het feit dat Huawei er daadwerkelijk klaar voor lijkt te zijn. De South China Morning Post laat weten dat het bedrijf zeven jaar geleden al is begonnen met een eigen ecosysteem. Deze lijkt op dit moment klaar te zijn voor gebruik.

Trump Huawei VS 5G Duitsland

Uiteraard gaat de voorkeur vanuit Huawei nog steeds naar de besturingssystemen van Google en Microsoft. Maar mocht het echt volledig uit de hand lopen, zal het geen seconde twijfelen en overstappen op een geheel eigen stysteem.

Reageer op artikel:
Huawei vs Donald Trump: is Android het slachtoffer?
Sluiten