Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 22 okt 2020

Huawei kondigt FreeBuds Studio en Porsche Design Watch GT2 aan

Huawei presenteert vandaag haar lijn voor het najaar. Naast de Mate 40 Pro komt het ook met nieuwe FreeBuds en een Watch GT2.

Tijdens een grote presentatie laat Huawei naast haar nieuwe smartphone verschillende gadgets zien. Wij zetten de meest bijzondere voor je op een rijtje.

Huawei FreeBuds Studio

We beginnen met de nieuwe Huawei FreeBuds Studio. Deze koptelefoon doet je misschien denken aan de AirPods Studio en dat is zeker niet onterecht. Dit is net zoals Apple de eerste overear-koptelefoon van Huawei en net zoals Apple krijgt deze ook een luxere uitstraling dan het merendeel van de koptelefoons die nu op de markt is.

De FreeBuds Studio is gemaakt van stainless steel en is verkrijgbaar in twee kleuren: Graphite Black en Blush Gold. Natuurlijk heeft de Studio dynamic noise cancellation, waarmee je helemaal niets meer van de omgeving hoort. Dat doet Huawei door middel van de acht microfoons die zijn ingebouwd.

Deze microfoons moeten er ook voor zorgen dat je optimaal kunt bellen met je headphone. Het zorgt volgens Huawei voor kristalhelder telefoneren door middel van het martix voice pick-up systeem.

Huawei FreeBuds Studio
De koptelefoon is ook in goud/wit verkrijgbaar. (Afbeelding: Huawei)

Om goed bereikbaar te blijven zitten er twee antennes in de koptelefoon die ervoor moeten zorgen dat er 360 graden bereik is. Bovendien is het ook mogelijk om twee devices tegelijk te koppelen aan de Studio, waardoor je niet hoeft te wisselen tussen bijvoorbeeld telefoon en laptop. Besturen gaat door middel van Simple Touch dat we al kennen van de gewone EarBuds. Door middel van tikken en vegen kun je geluid harder zetten en een nummer stoppen of afspelen.

Op een volledige accu kan de koptelefoon 24 uur werken. Kom je toch tekort? Dan kun je 10 minuten opladen waarna de AirBuds Studio 8 uur kan afspelen.

De koptelefoon wordt niet goedkoop en kan met recht premium worden genoemd. De adviesprijs is 299 euro.

Huawei x Gentle Monster
Het nieuwe Eyewear van Huawei in samenwerking met Gentle Monster. (Afbeelding: Huawei)

x Gentle Monster Eyewear II

Waar Google al lang geleden een slimme bril heeft opgegeven, gaat Huawei er gewoon mee verder, al is deze vooral gericht op het afspelen van geluid. Het komt met de Huawei x Gentle Monster Eyewear II in vier verschillende modellen. Deze zijn gemaakt in samenwerking met het merk Gentle Monster. Twee daarvan zijn zonnebrillen.

In de brillen zitten net zoals de voorgangers luidsprekers al zijn deze nu beter afgestemd op jouzelf. Zo is de sound leakage verminderd naar 12db. Daarnaast is deze net zo te besturen als de Studio. Dit gaat dus ook met het tikken en schuiven van je vinger op het montuur. De bril ondersteunt Bluetooth 5.2. Volledig opgeladen gaat de accu van bril 5 uur mee. Het gadget heeft een adviesprijs van 330 euro. De twee gewone brillen lijken voorlopig niet naar Nederland te komen.

Huawei Watch GT2 Porsche
De samenwerking tussen Porsche en Huawei (Afbeelding: Huawei)

Huawei Watch GT 2 Porsche Edition

Naast de EarBuds Studio komt Huawei ook met een nieuwe versie van de Watch GT2. De maakt het bedrijf samen met Porsche. Het bestaat uit sapphire glass, een titanium body en brace. Het is daarnaast ook lightweight anti-corrosive. De wijzerplaten zien er uit zoals je die kent van de binnenkant van een Porsche. Het ziet er allemaal geweldig uit, maar er is toch één probleem: deze komt helaas niet naar Nederland.

Reageer op artikel:
Huawei kondigt FreeBuds Studio en Porsche Design Watch GT2 aan
Sluiten