Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 dec 2018

‘Huawei heeft Controversieel geheim lab in hoofdkwartier’

Ondanks het feit dat de verkoopcijfers van Huawei keihard zijn gegaan in 2018, zitten ze op andere vlakken wat minder lekker in hun vel. Regeringen over heel de wereld hebben zorgen gewekt over de veiligheid van de producent en het gebruik van hun producten. Begin deze maand werden belangrijke kopstukken van Huawei opgepakt door de politie. Maar daarmee zijn niet alle controversiële verhalen de deur uit over het bedrijf. Het Huawei hoofdkwartier in China is namelijk voorzien van een unieke feature: een geheim lab. 

Geheim lab in hoofdkwartier Huawei

In het Huawei hoofdkwartier in Shenzhen (China) is, volgens een bericht van Bloomberg, een geheim lab gevonden. De naam heeft een toepasselijke naam: White House. In deze geheime ruimte is Huawei bezig met het ontwikkelen van de toekomst. Denk hierbij aan Kunstmatige Intelligentie, cloud computing en een flinke verzameling aan nieuwe chips. Hiermee lijkt het bedrijf te streven naar toekomst waarin Amerika een minder grote rol gaat spelen voor het bedrijf. Maar waar dit nog enigszins onschuldig lijkt, is er meer gaande in het lab.

Volgens het verslag is er een aparte kamer te vinden die men de Vertical Industries Exhibition Hall genoemd wordt. Hierin wordt het bedrijf door de Chinese regering gestuurd om verschillen tests en onderzoeken uit te voeren. De regering kijkt mee om te zien in hoeverre de technologie van het bedrijf gebruikt kan worden en hoe het gebruikt kan worden. Op dit moment lanceert Huawei al verschillende cloud-services en IoT oplossingen voor derde partijen. Dat zorgt ervoor dat het bedrijf hard op weg is om dit jaar een omzet van 10 miljard euro te behalen. Kans dat dit in de komende maanden nog gaat groeien is, door deze ontwikkelingen, bijzonder groot.

Huawei Hoofdkwartier

Het lijkt er dus op dat zowel Huawei als de Chinese regering af willen van de Amerikaanse afhankelijkheid. Maar door alle problemen die het bedrijf inmiddels tegen het lijf loopt, zou dit zomaar eens een moeilijke klus kunnen gaan worden.

Reageer op artikel:
‘Huawei heeft Controversieel geheim lab in hoofdkwartier’
Sluiten