‘Huawei gaat goedkopere opvouwbare telefoon uitbrengen’

Het Chinese Huawei heeft op dit moment twee opvouwbare telefoons op de markt, maar die zijn vrij prijzig. Het bedrijf komt nu met een goedkopere optie.

Wie een opvouwbare telefoon wil hebben kan al bij Huawei terecht. Met de Mate X en diens opvolger de Mate Xs (foto) heeft het bedrijf al twee ijzers in het vuur. De prijzen zijn echter aan de forse kant met 2.299 euro voor de Mate X en 2.500 euro voor de Xs. Concurrent Samsung biedt al goedkopere opvouwbaar modellen met de Galaxy Fold voor 1.859 euro en de Galaxy Z Flip voor 1.299 euro. Bovendien gaat het gerucht dat de Koreaanse fabrikant bezig is met een goedkopere versie voor de Fold.

Huawei gaat concurrentie aan

Huawei kan niet achterblijven als we Ross Young, CEO van Display Supply Chain Consultants moeten geloven. Hij claimt in een interview met YouTuber GregglesTV dat de Chinese fabrikant een goedkopere opvouwbare telefoon wil gaan produceren dan de twee eerdere van het bedrijf. Hij claimt dan ook dat het ‘agressief geprijsde’ toestel meer gaat lijken op de Galaxy Fold, wat zou betekenen dat het zou gaan om een clamshell, wat betekent dat deze naar binnen kan worden opgevouwen worden. Bij de vorige twee modellen zat het scherm juist aan de buitenkant. Het is dan ook interessant om te zien hoe ze de techniek gaan toepassen.

Huawei heeft volgens Young al de opdracht gegeven voor het produceren van 500.000 toestellen. Als alles goed gaat moet de smartphone in september of oktober in de winkel liggen. Dat betekent dus dat het toestel naast de Mate 40 Series komt te liggen, die meestal rond dezelfde tijd worden gepresenteerd.

Xiaomi

Young kwam in het interview met nog meer bijzonder nieuws. Volgens hem werkt ook de Chinese fabrikant Xiaomi aan een opvouwbare smartphone. Afgelopen jaar presenteerde het bedrijf al een model alleen is deze niet uitgebracht. Hopelijk zorgen de nieuwe toestellen voor een interessante strijd tussen de verschillende fabrikanten.

Reageer op artikel:
‘Huawei gaat goedkopere opvouwbare telefoon uitbrengen’
Sluiten