Barry Kraakman
Barry Kraakman 15 apr 2015

Huawei goes all the way: 3 nieuwe modellen

Huawei heeft vanmiddag in Londen zoals verwacht het nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: de Huawei P8. Het model volgt daarmee de Huawei Ascend P7 op, die nog maar een klein jaartje geleden op de markt kwam. Naast de P8 heeft het ook een lite- en max-variant uitgebracht.

Specificaties

Met 6,4 millimeter is de P8 één millimeter dunner dat het vorige model en laat-ie ook de iPhone 6 (6,9 millimeter) en de Samsung Galaxy S6 (6,8 millimeter) achter zich. Het scherm is 5,2-inch groot en heeft een resolutie van 1920×1080 pixels. Verder is de hardware intern helemaal anno twintigvijftien: de 64-bit chip met octacore processor zorgt samen met 3 gigabyte aan werkgeheugen voor voldoende kracht om Android Lollipop met Huawei’s Emotion UI-skin smooth te draaien. Standaard heeft het model 32 gigabyte aan opslagruimte; genoeg om aardig wat geschoten foto’s van de 13-megapixel camera, die aan de achterkant van het toestel zit, op te slaan. De selfie-camera beschikt nu over 8 megapixels. Met een accu van 2600mAh is deze iets groter dan P7, maar aangezien de hardware zwaarder is geworden verwachten we dat-ie ongeveer even lang mee zal gaan als z’n voorganger. Ook 4G en dualsim worden met door nieuwste model ondersteunt.

Fotokwaliteit

Huawei benadrukt de kwaliteit van de foto’s. De sensor achter de lens aan de achterkant kan vier verschillende kleuren onderscheiden (rood, groen, wit en blauw). Samen met een verbeterde optische stabilisatie moet dit zorgen voor foto’s die scherper zijn dan die van de concurrerende modellen. Ook is het Huawei gelukt de lens niet uit het frame te laten steken, iets wat in 2015 nogal lastig blijkt te zijn.

P8 lite

De P8 lite is het met een resolutie van 1280×720 pixels en het 5-inch scherm met recht het kleinere broertje van de P8 te noemen. Ook dit model heeft een octacore-processor, maar is geklokt op 1,2 gigaHertz. Daarnaast heeft het één gigabyte minder aan werkgeheugen dan de P8 en maar 16 gigabyte aan opslag. De behuizing is van aluminium en is 7,6 millimeter dik. Met de kleuren wit, zwart en roze bestempelt Huawei het toestel als een echt lifestyle-product.

P8 max

Naast de reguliere P8 en de nieuwe P8 lite stapt Huawei nu ook in de phablet-markt met de P8 max. Dit toestel is 6,8 millimeter dik en heeft een full HD scherm van 6,8-inch. De max is uit één blok aluminium gevreesd, wat voor een sterke behuizing moet zorgen. Interne specificaties komen overeen met de normale P8, op de accu na. Deze moet met 4360mAh zorgen dat-ie twee volle dagen mee kan.

Kopen?

Prijzen van de P8 lite zijn nog niet bekend. De Huawei P8 is in vier verschillende kleuren te bestellen: zwart, wit, zilver en goud (hoe kan het ook anders). Voor 499 euro is-ie van jou, al moet je nog wel een week of vier wachten voor het pakket bezorgd wordt. Vanaf 50 euro meer heb je de P8 max.

Reageer op artikel:
Huawei goes all the way: 3 nieuwe modellen
Sluiten