Mark Hofman
Mark Hofman Apps 16 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Huawei werkt aan Map Kit: eigen Google Maps concurrent (maar niet voor jou)

Huawei is niet alleen druk bezig met de productie van een eigen besturingssysteem (Harmony OS), maar werkt ook aan een eigen Google Maps concurrent. De producent uit China is bezig met Map Kit, maar jij als consument kan er niet mee aan de slag. Althans, nog niet.

Huawei werkt aan Map Kit: Chinese concurrentie voor Google Maps

Huawei Technologies heeft bekend gemaakt dat het bezig is met een eigen variant van Google Maps. De Chinese techgigant lijkt zich, naast een eigen besturingsysteem, ook op dit gebied in te willen dekken. De afgelopen maanden heeft het bedrijf als geen ander mee kunnen maken wat afhankelijkheid van de Verenigde Staten kan betekenen. De problemen waren dusdanig groot, dat het bedrijf op meerdere fronten besloten heeft het hef in eigen hand te nemen.

China Daily meldt niet alleen dat Huawei met Map Kit (zoals de mapping service heet) bezig is, maar laat ook direct weten dat de service niet direct op de consument gericht is. Het systeem zou ontworpen zijn om software-ontwikkelaars te motiveren en stimuleren, om hun eigen applicaties te laten samenwerken. Denk hierbij aan navigatie-apps voor automobilisten. Daarbij zijn er er volgens Huawei ook plannen om augmented reality te ondersteunen.

Huawei Map Kit heeft de data van 150 landen al weten te verzamelen en zal beschikbaar worden in maar liefst 40 verschillende talen. Welke landen dat precies zijn en welke talen gehanteerd worden is op dit moment nog niet bekend. We kunnen dus niet zeggen of Map Kit ook voor de Nederlandse markt bedoeld is.

Huawei Amerika VS
Huawei Bron: EPA / Fazry Ismail

Als alles volgens plan verloopt, moet de dienst in oktober dit jaar verschijnen. Dat zal ongeveer rond dezelfde tijd zijn als dat Huawei ook voor het eerst hun eigen besturingssysteem op een smartphone lanceert. Al zal HarmonyOS overigens wel eerst op een ander product van de producent te vinden zijn. Benieuwd welk product? Check dan zeker even dit verhaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei werkt aan Map Kit: eigen Google Maps concurrent (maar niet voor jou)
Sluiten