Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 dec 2018

Huawei onthult Honor View20 met gat in het display

Waar we 2018 eerst als het jaar zagen van de in-screen vingerafdrukscanners, begint de markt nog net voor het einde van het jaar te verschuiven. Waar Samsung later vandaag, waarschijnlijk, haar Samsung Galaxy A8s met gat in het scherm lanceert, komt volgende week ook Lenovo met haar Z5S. Maar waar deze twee toestellen eerder werden gezien als de enige met de zogeheten “Hole Punch” camera in het scherm, komt Huawei ook met haar gloednieuwe Honor View20. 2018 lijkt het jaar van de in-screen selfie camera te worden. 

De eerste “Hole Punch”

De afgelopen twee jaar hebben we afscheid genomen van grote bezels en werden smartphones steeds meer voorzien van een notch. Maar waar de consument nog aan het wennen was aan deze innovatie, bewoog de markt alweer. Producenten zijn sinds dit jaar druk bezig om de notches uit hun smartphones te halen. Een van die manieren is de zogeheten “Hole Punch”, wat letterlijk een gat in het scherm is. In de gat zit de selfie-camera verborgen, waardoor het daadwerkelijke display een stuk groter is. Iets wat we niet alleen in de nieuwe Samsung Galaxy A8s en de Lenovo Z5S zit, maar ook in de zojuist aangekondigde Honor View20.

Huawei Honor View20

Het zusterbedrijf van Huawei lanceert tijdens een evenement in Hong Kong haar nieuwe View20, inclusief het veelbesproken gat in het display. Hierdoor is de bovenste bezel zo goed als weg en hebben we niet te maken met een notch. Want deze notch werd toch niet overal lekker ontvangen. Een van de grootste klachten was het feit dat er een uitsnede in de display aanwezig was, wat qua gebruik best storend was. Echter weet Huawei, als eerste, de nieuwe variant daadwerkelijk op de markt te brengen. Hierdoor ziet de telefoon er niet alleen strakker uit, maar is het scherm ook daadwerkelijk groter.

Huawei Honor View20

Huawei’s zusterbedrijf Honor is dus de eerste ter wereld met de nieuwe variant van de notch. Maar wie denkt dat de unieke features hiermee wel aan het licht gekomen zijn, heeft het mis. De View20 heeft nog twee unieke elementen. Zo draait het toestel op een Kirin 980 chipset, waarmee de eerste 7nm mobile chip ter wereld een feit is. Daarnaast beschikt de camera aan de achterkant over 48 Megapixel. Dat laatste gaan we zonder enige twijfel veel vaker zien.

Huawei Honor View20

Het toestel is gister aangekondigd in Hong Kong en zal volgende maand lanceren in Parijs. Dat het toestel wereldwijd te verkrijgen is, is inmiddels ook al bekend. De strijd om wie de eerste is lijkt voor veel producenten een belangrijke te zijn. Waar het gat in het scherm eerder door Samsung werd aangekondigd en later vandaag onthuld wordt, heeft Honor nog net even een eindsprint gedaan. Hierdoor zal het bedrijf de boeken ingaan als eerste producent met de zogeheten “Hole Punch”.

Reageer op artikel:
Huawei onthult Honor View20 met gat in het display
Sluiten