Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 11 aug 2019

Huawei’s eerste Android-killer televisie is een feit

Zoals we weten heeft de Amerikaanse overheid het Huawei de laatste tijd nogal moeilijk gemaakt om aan allerlei componenten en software te komen voor zijn smartphones en andere devices. Zo heet Google bijvoorbeeld zijn Android licentie ingetrokken. Huawei blijft echter niet bij de pakken neerzitten en lanceerde twee dagen geleden zijn eigen antwoord op Android: HarmonyOS (eerder bekend als HongMeng). De eerste HarmonyOS smartphones laten nog even op zich wachten, maar inmiddels is de eerste Huawei televisie met het nieuwe besturingssysteem een feit. Maak kennis met de Honor Vision.

Huawei Honor Vision (Pro)

Huawei’s Honor Vision televisie werd gisteren officieel onthuld met HarmonyOS. Naast het standaard model is er uiteraard ook een Pro versie met extra features en een hoger prijskaartje. Uiteindelijk is het de bedoeling dat HarmonyOS op allerlei verschillende devices terechtkomt. Maar hoewel het besturingssysteem volgens Huawei al klaar is om op smartphones te draaien, zou het bedrijf voorlopig nog even met Android door blijven gaan.

Huawei Honor Vision

Display als smarthome hub

Zowel de standaard als de Pro versie van de Honor Vision heeft onder de motorkap Huawei’s Honghu 818 octa-core chipset. Om je series en films op te bekijken is er een 55 inch 4k display, dat je ook zou kunnen gebruiken als een soort smarthome hub voor je wifi apparaten. Verder zou  je je smartphone ook kunnen inzetten als afstandsbediening en zou je pakketjes kunnen tracken op het scherm.

Huawei Honor Vision
Bron: Huawei

Extra features Pro model

Zoals gezegd komt de Honor Vision Pro met wat extra features. Zo krijgt het Pro model een verstelbare 1080p pop-up camera voor bijvoorbeeld video oproepen. Dat is weer eens wat anders dan skypen op je laptop of tablet. Daarnaast zou de Pro versie uitgerust zijn met zes 10 watt speakers, in plaats van vier.

Huawei Honor Vision
Bron: Huawei

Vanaf 15 augustus

Beide televisies zullen vanaf 15 augustus beschikbaar zijn in China. Voor het standaard model ben je omgerekend zo’n 480 euro, terwijl je voor de Pro versie 606 euro mag neertellen. Het is natuurlijk de vraag of en wanneer de televisies ook op de Nederlandse markt verschijnen. We houden je op de hoogte, maar in ieder geval gebeurt dat nog niet op 15 augustus.

Honor Vision
Bron: Huawei

Andere Huawei projecten

Verder is Huawei natuurlijk ook nog druk bezig met zijn opvouwbare smartphone. Als het goed is wordt de Mate X volgende maand onthuld. En in de tussentijd is hij ook al in het wild gespot.

The Verge

Reageer op artikel:
Huawei’s eerste Android-killer televisie is een feit
Sluiten