Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 8 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Huawei interview: ‘we blijven toegewijd aan Android’

De strijd tussen Huawei en de Verenigde Staten lijkt voorlopig even te zijn gepauzeerd. Vandaar dat we ons nu sterk afvragen of er wat gaat veranderen nu het bedrijf binnenkort misschien weer met Amerikaanse bedrijven zaken mag doen. Het komt daarom goed uit dat Walter Ji, topman bij de Chinese smartphonefabrikant, onlangs wat uitspraken over de toekomstplannen van het bedrijf heeft gedaan.

Huawei topman Walter Ji over de toekomstplannen van het bedrijf

Het gedoe tussen Huawei en de Verenigde Staten blijft maar doorgaan. Gelukkig lijkt de kans dat er binnenkort een einde aan het conflict komt steeds groter aan het worden. De vraag is nu alleen: ”Heeft Huawei haar plannen daarom ook gewijzigd?”

Website Phone Arena heeft onlangs een interview gehad met Huawei President Walter Ji waarin een aantal interessante uitspraken gedaan werden. Toen hem bijvoorbeeld naar Android gevraagd werd antwoordde de Huawei topman:

”Ons streven is om met Android te blijven werken. Het bedrijf heeft veel bijgedragen aan dit systeem en het kunnen bieden van een goede gebruikservaring heeft bij ons de hoogste prioriteit.”

Ondanks dat Huawei aangaf met een eigen besturingssysteem bezig te zijn lijkt het er nu op dat ze alsnog graag met Android verder zouden willen.

Android Q Huawei

Mate X

Ook de Mate X kwam te sprake. Dit opvouwbare toestel werd onlangs voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het bedrijf heeft als toelichting gegeven dat de smartphone momenteel in de laatste testfase zit en ze daarmee zekerheid willen geven op hoge kwaliteit. Dit om te voorkomen dat gebruikers ”meer dan 2000 euro aan een toestel uitgeven en vervolgens teleurgesteld zijn vanwege de mankementen die het heeft”

Toestel voor de Amerikaanse markt?

Ji heeft tevens nog aangegeven dat er nog geen Amerikaanse release gepland staat, maar ze dit desondanks zeker niet willen uitsluiten:

”Bij Huawei geloven we dat technologie voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Ondanks dat we nog geen concrete plannen hebben staan we er zeker voor open om ook producten op de Amerikaanse markt te brengen”.

Hoe de situatie tussen Huawei en de VS op dit moment precies in elkaar steekt kun je hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei interview: ‘we blijven toegewijd aan Android’
Sluiten