Huawei komt met zeer goedkoop alternatief voor AirPods Pro

Huawei opent de aanval op Apple. Met de FreeBuds 3i biedt het een flink goedkoper voor de AirPods Pro. Het grootste verschil is dan ook de prijs.

Niet alleen qua uiterlijk hebben ze wat weg van de AirPods Pro, ook qua functionaliteit sluit het erg aan op de creatie van Apple. Net zoals de Pro hebben de FreeBuds 3i active noise cancellation wat muziek luisteren flink aangenamer maakt. In totaal vermindert de noise cancellation van Huawei het geluidsniveau van de omgeving tot 32 decibel. Maar dat is niet het enige. Net zoals de AirPods Pro zijn de oordopjes te besturen door met de vinger op de oortjes te tikken. Ook maken de twee merken beiden gebruik van Bluetooth 5.0.

AirBuds 3i

Verschillende oortjes

Toch zijn er ook verschillen. Qua batterijduur moet Huawei flink inleveren op Apple. De AirPods Pro hebben een batterijduur van 4,5 uur en als je ze in het doosje doet, heb je een totale afspeeltijd van 24 uur. De FreeBuds 3i komt daar lang niet aan. De oortjes moeten het doen met 3,5 uur afspeeltijd zonder noise cancellation en 18 uur als je ze oplaadt in het doosje. De oordopjes maken gebruik van een Kirin A1 chip en daarnaast zitten er drie microfoontjes in om tijdens het bellen goed te horen zijn.

Prijs

Het grootste verschil tussen de twee merken zit in de prijs. De FreeBuds zijn te pre-orderen voor 98,95 euro, terwijl de AirPods Pro een prijskaartje van 279 euro hebben. Een verschil van 180 euro voor een iets mindere batterijduur lijkt dus een goede deal.

De Huawei FreeBuds 3i moeten vanaf 20 mei in de winkel liggen. Een aantal weken later, op 17 juni, moet er ook een zwarte versie van de oortjes beschikbaar zijn. Naast de oortjes zitten er ook vier paar opzetstukjes van verschillende grootte. Zo heb je altijd de perfecte pasvorm.

Natuurlijk zijn er nog goedkopere alternatieven. Zo biedt Wish zelfs lookalike AirPods Pro aan voor 23 euro. Wat de kwaliteit daarvan is, is maar de vraag natuurlijk.

The Verge

Reageer op artikel:
Huawei komt met zeer goedkoop alternatief voor AirPods Pro
Sluiten