Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 aug 2018

Gelekt: Maak kennis met de Huawei Mate 20 Lite

Bingo! Elk jaar brengt Huawei een zeer populair Lite-model van zijn vlaggenschepen uit. We wisten dan ook al langere tijd dat de Huawei Mate 20 Lite eraan zat te komen. De fabrikant heeft zelf nog niks bevestigd, maar dat is ook niet meer nodig.

Huawei Mate 20 Lite gelekt

Poolse en Duitse consumenten kunnen het toestel namelijk al pre-orderen. Daardoor is een flink aantal details gelekt, inclusief afbeeldingen van het onaangekondigde toestel. De langverwachte smartphone wordt volgens de pagina’s op 9 september verscheept.

In Duitsland hangt een prijskaartje van 435 euro aan het toestel, maar wordt geen datum genoemd. Ook moeten onze buren het zonder foto’s van het toestel doen.

In Polen kost de Huawei Mate 20 Lite 370 euro, en krijg je er een slimme weegschaal bij. Dan hebben we het over de Huawei AH100. Het toestel is in het zwart en in het blauw beschikbaar, en ondersteunt dual-SIM.

Huawei Mate 20 Lite

De kans is groot dat deze informatie uiteindelijk klopt. Dezelfde Poolse winkel lekte eerder al de Huawei P20 Lite. Ook toen bleken alle details te kloppen.

Laten we nog even naar de specificaties van de Mate 20 Lite kijken. Het toestel heeft een 6.4-inch scherm, met een resolutie van 1080 x 2340. Het is een IPS LCD-paneel.

Onder de motorkap vind je de Kirin 710 chip, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen. Een 3650 mAh batterij moet ervoor gaan zorgen dat je de dag door komt. Aan beide kanten van de Huawei Mate 20 Lite zit een dubbele camera.

Huawei Mate 20 Lite

Aan de voorkant gaat het om een 24MP + 2MP combinatie, aan de achterkant 20MP + 2MP. Waarschijnlijk horen we nog deze week via officiële kanalen meer!

Huawei Mate 20 Lite Huawei Mate 20 Lite

GSMArena

Reageer op artikel:
Gelekt: Maak kennis met de Huawei Mate 20 Lite
Sluiten