Mark Hofman
Mark Hofman Tech 23 mei 2019

Huawei vs Google: krijgt de Mate 20 Pro nog steeds Android Q?

Als er een bedrijf veel in het nieuws is gekomen afgelopen week, dan is het Huawei wel. Door de strijd met de VS zit de producent op dit moment in een uiterst lastige situatie en is de toekomst van hun smartphones onzeker. Iets waar Google, door het intrekken van de Android-licentie, zeker aan bijdraagt. Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor de Mate 20 Pro en de Android Q beta? 

Huawei Mate 20 Pro: nog steeds voorzien van Android Q?

Waar Huawei in het eerste kwartaal van 2019 de meeste smartphones ter wereld wist te verschepen, bevindt het zich nu in een uiterst vervelende positie. Door het uitvoerend bevel dat de Amerikaanse president Donald Trump vorige week tekende, is de toekomst van Huawei’s smartphones onzekerder dan ooit. Niet alleen trokken ARM, Intel en Qualcomm de stekker uit de samenwerking, maar deed ook Google een handeling die niet positief uitpakte voor de producent. Huawei verloor hun Android-licentie en moeten hun toekomstige toestellen laten draaien op het Android Open Source Project: de meest eenvoudige versie van Android.

Android Q logo Google

Huawei is bezig met een eigen besturingsysteem en probeert dus met man en macht een oplossing te zoeken. Maar hoe je het ook went of keert: de producent lijkt geen trek meer te hebben in een samenwerking met Google. Waar begin deze maand bekend werd dat de Huawei Mate 20 Pro voorzien zou worden van de derde beta-versie van Android Q, trekt de producent het toestel nu terug. De beta-versie van het nieuwe Android-systeem is op maar liefst 21 verschillende smartphones beschikbaar, maar de Mate 20 Pro zit daar dus niet meer tussen.

GSMArena kwam hierachter doordat de software niet meer te installeren was op het vlaggenschip. Na een beetje onderzoek werd al snel duidelijk dat het toestel van Huawei ook niet meer in de lijst met beschikbare smartphones stond. Wat dit precies betekent voor de gebruikers die het besturingsysteem al op hun smartphone hadden staan, is op dit moment nog niet bekend.

Huawei Mate 20 Pro camera

Alles weten over de strijd tussen Huawei en Amerika? Check dan zeker even ons achtergrondartikel!

Reageer op artikel:
Huawei vs Google: krijgt de Mate 20 Pro nog steeds Android Q?
Sluiten