Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 16 okt 2018

Huawei Mate 20 serie onthuld: intelligentste Mate toestellen

Als je nog naar op zoek bent naar een nieuwe smartphone om te upgraden, heeft Huawei vandaag twee zeer aantrekkelijke opties voor je uitgebracht: de Huawei Mate 20 en de Huawei Mate 20 Pro. Het zijn de allereerste toestellen met Huawei’s Kirin 980 chipset. Deze zorgt ervoor dat de toestellen krachtiger dan ooit zijn en we hebben meteen ook te maken met de meest intelligente Huawei Mate serie tot nu toe.

Nieuwe chipset, nieuwe mogelijkheden

We kunnen wel stellen dat het spannendste aan de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro de Kirin 980 chipset is. Het is de eerste chipset met een 7 nanometer kunstmatige intelligentie architectuur. Dankzij de dubbele neuroprocessor worden alle AI-toepassingen geoptimaliseerd, van de camera tot het energiebeheer. Dat betekent dat de batterij langer meegaat en dat je zware games veel soepeler verlopen. Overigens zijn de nieuwe iPhones op het moment de enige andere toestellen met een 7nm chipset.

Huawei Mate 20 Pro

Driedubbele camera

Een dubbele camera lijkt tegenwoordig maar zozo te zijn en als je echt indruk wilt maken kom je als smartphonemaker met een driedubbele camera. En uiteraard gaat Huawei voor dat laatste en vinden we aan de achterkant van de toestellen een vierkante cameramodule met de nieuwe Triple Leica Camera.

Huawei Mate 20 Pro

Hiermee maak je haarscherpe foto’s, zelfs tot een afstand van 2,5 cm van je onderwerp. Ook heeft de camera hetzelfde bereik als een 16mm full frame lens op een reguliere camera. Hoewel beide toestellen uitgerust zijn met een driedubbele camera, kun je met de module van de Mate 20 Pro wel betere foto’s maken. Deze is uitgerust met een 40 megapixel f/1,8 lens, een 20 megapixel f/2.2 groothoeklens en een 8 megapixel telefotolens. Bij de Mate 20 bestaat de camera module uit een 12 megapixel f/1.8 lens, een 8 megapixel f/2.4 telefotolens en een 16 megapixel f/2.2 groothoeklens.

Huawei Mate 20 Pro

AI-videografie

Daarnaast zijn de smartphones ook indrukwekkend op video gebied. Huawei heeft de volgende stap gezet op het gebied van video en we mogen dan ook kennismaken met intelligente AI-videografie. Met de nieuwe AI-modus voor video’s kun je je video’s direct bewerken met speciale effecten, aanpassingen in de helderheid en verzadiging en met filters. Ook kan de AI-technologie onderscheid maken tussen mensen en hun omgeving en je vrienden extra uitlichten.

Huawei Mate 20

Krachtige batterij

Dankzij de verbeterde AI op de toestellen, wordt er efficiënter en slimmer omgegaan met de batterij. Dat betekent dat je ook minder vaak hoeft op te laden. De Huawei Mate 20 Pro komt zelfs met een 4.200mAh batterij, welke de hele dag mee zou moeten gaan. De batterij zou zelfs dusdanig krachtig zijn, dat je er ook andere smartphones en accessoires draadloos mee zou kunnen opladen. Dit doe je door de apparaten simpelweg tegen elkaar aan te houden.

Huawei Mate 20 Pro

In-display vingerafdrukscanner

De Huawei Mate 20 komt verder met een 6,53 inch display, terwijl we bij de bij de Mate 20 Pro een 6,39 inch scherm vinden. In dit geval is de Pro versie dus niet groter dan de standaard versie. De displays zijn kleurgetrouw en komen met een mooi kleurcontrast en schermhelderheid. Opvallend is dat de notch op de Mate 20 een stuk kleiner is dan die op de Mate 20 Pro. De toestellen zijn verder ook uitgerust met en in-display vingerafdrukscanner om het toestel te ontgrendelen. Daarnaast kun je met de Mate 20 Pro ook aan de slag met een 3D gezichtsscan, die het moet opnemen tegen Apple’s Face ID.

Huawei Mate 20 Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro

Verdere specificaties

We vinden verder onder de motorkap van de Huawei Mate 20 naast de Kirin 980 chipset 4 of 6GB aan RAM en 128GB opslagruimte voor al je apps, foto’s en video’s. Het toestel komt met een 4.000mAh batterij en draait op Android Pie. Ook de Huawei Mate 20 Pro draait op Android Pie en combineert de Kiring 980 met 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Zoals gezegd is het toestel uitgerust met een 4.200mAh batterij, die de hele dag door de smartphone zou poweren op een enkele lading.

Prijzen en beschikbaarheid

Beide toestellen kunnen vanaf 17 oktober besteld worden via de officiële verkoopkanalen. Als je voor 2 november voor de Mate 20 Pro gaat, krijg je er gratis ook nog Huawei’s nieuwe Watch GT smartwatch bij en een draadloze oplader. Kies je voor 2 november voor de Mate 20, dan komt je toestel vergezeld van een Watch GT.

De Huawei Mate 20 is beschikbaar in de kleuren Midnight Blue, Black en Twilight en komt met een prijskaartje van 799 euro. De Mate 20 Pro kun je in dezelfde kleuren bestellen en komt met een iets duurder prijskaartje van 999 euro. Eerder dit jaar kwam Huawei ook al met de Mate 20 Lite, waarover je hier een review kunt vinden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei Mate 20 serie onthuld: intelligentste Mate toestellen
Sluiten